Vejce s ruským kaviárem
- žloutek 75 g
- máslo 40 g
- sardelová pasta 2 g
Tatarák z norského lososa
- olivový olej 1
- koňak 1
- kopr 1 dávka
- pepř 1
- bílé opečené tousty 1 dávka
Postup přípravy
1. Žloutky z uvařených vajec utřeme s rozměklým máslem a trochou sardelové pasty, podle chuti osolíme a vyšleháme na hladký krém. Krém dáme do zdobícího sáčku a naplníme připravené bílky. Ozdobíme kaviárem a kouskem citronu.
2. Lososa naškrábeme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a nasekaný kopr, osolíme, opepříme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou, přidáme olivový olej a koňak. Natíráme na opečené večky a ozdobíme koprem a kyselou okurkou
3. Marocké ančovičky se žloutkovou pěnou mají stejné ingredience a postup jako vejce s kaviárem, pěnou naplníme mističku, kterou ozdobíme ančovičkou a petrželkou