Suroviny
- cibule (velká) 1 ks
- jablka (velké) 1 ks
- bílé víno 100 ml
- zeleninový vývar 1 litr
- máslo 50 g
- jedlé kaštany (oloupané a uvařené) 500 g
- baileys (dle chuti)
- kokosové mléko cca 250 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- cukr
- koriandr (nebo hladkolistá petržel)
Postup přípravy
- Kaštany ideálně kupte již vařené a oloupané. Do hrnce dejte máslo a cibuli nakrájenou na plátky. Nechte zesklovatět a poté přidejte uvařené kaštany a jablko nakrájené na větší kostky.
- Vše společně orestujte a jakmile je základ horký, zalijte ho vínem a nechte vyvařit alkohol. Dolijte zeleninový vývar. Jakmile se začne polévka vařit, přilijte kokosové mléko a nechte vařit doměkka.
- Polévku rozmixujte, nechte dále na sporáku a přilijte likér podle chuti. Nechte znovu krátce provařit a dochuťte solí, pepřem nebo cukrem. Servírujte posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE