David Müller

VE VARU: Kaštanová polévka s jablky a krémovým likérem podle David Müllera

Moje hodnocení
4x

I osmá epizoda pořadu Ve varu se nesla ve znamení bezmasých receptů. Šéfkuchař David Müller se s diváky tentokrát podělil o recept na delikátní kaštanovou polévku, která překvapí hedvábnou konzistencí i velmi originálním dochucením.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kaštany ideálně kupte již vařené a oloupané. Do hrnce dejte máslo a cibuli nakrájenou na plátky. Nechte zesklovatět a poté přidejte uvařené kaštany a jablko nakrájené na větší kostky.
  2. Vše společně orestujte a jakmile je základ horký, zalijte ho vínem a nechte vyvařit alkohol. Dolijte zeleninový vývar. Jakmile se začne polévka vařit, přilijte kokosové mléko a nechte vařit doměkka.
  3. Polévku rozmixujte, nechte dále na sporáku a přilijte likér podle chuti. Nechte znovu krátce provařit a dochuťte solí, pepřem nebo cukrem. Servírujte posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

David Müller


Přečtěte si také

Recepty