VE VARU: Kaštanová polévka s jablky a krémovým likérem podle David Müllera
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Kaštanová polévka s jablky a krémovým likérem podle David Müllera
Zdroj:
FTV Prima
I osmá epizoda pořadu Ve varu se nesla ve znamení bezmasých receptů. Šéfkuchař David Müller se s diváky tentokrát podělil o recept na delikátní kaštanovou polévku, která překvapí hedvábnou konzistencí i velmi originálním dochucením.
Postup přípravy
-
Kaštany ideálně kupte již vařené a oloupané. Do hrnce dejte máslo a cibuli nakrájenou na plátky. Nechte zesklovatět a poté přidejte uvařené kaštany a jablko nakrájené na větší kostky.
-
Vše společně orestujte a jakmile je základ horký, zalijte ho vínem a nechte vyvařit alkohol. Dolijte zeleninový vývar. Jakmile se začne polévka vařit, přilijte kokosové mléko a nechte vařit doměkka.
-
Polévku rozmixujte, nechte dále na sporáku a přilijte likér podle chuti. Nechte znovu krátce provařit a dochuťte solí, pepřem nebo cukrem. Servírujte posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou.
-
PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
-
Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
Šéfkuchař David Müller pořadu Ve varu
Zdroj: FTV Prima
Šéfkuchař David Müller pořadu Ve varu
Zdroj:
FTV Prima