VE VARU: Knedlíčky z červené řepy plněné gorgonzolou podle Davida Müllera

Moje hodnocení
1x

V osmé epizodě pořadu Ve varu představil šéfkuchař David Müller další originální bezmasý recept. Knedlíčky z bramborového těsta obarvené a ochucené červenou řepou doplňuje výrazná náplň ze sýra gorgonzola, řepná omáčka a makadamové oříšky.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Červenou řepu uvařte doměkka nebo ji kupte již předvařenou. Rozmixujte ji na hladké pyré.
  2. Brambory oloupejte, uvařte doměkka a nechte vychladnout, poté je nastrouhejte, přidejte mouku, vajíčko, rozmixovanou řepu a zpracujte na hladké a nelepivé těsto (podobné konzistence jako na bramborový knedlík nebo noky). Nejsnadnější je těsto umíchat v kuchyňském robotu s hnětacím hákem, hodně to ulehčí práci.
  3. Těsto propracujte na pomoučené ploše a vytvořte z něj malé placičky. Do středu každé placičky vložte kousek gorgonzoly a knedlíčky pečlivě uzavřete, aby z nich při vaření nevytekl sýr. Knedlíčky vložte do vroucí vody. Lehce je zamíchejte, aby se nepřilepily ke dnu a jakmile vyplavou na hladinu, jsou hotové.
  4. Na pánev vlijte šťávu z červené řepy, přidejte trochu másla, zeleninového vývaru nebo vody, šťávu z citronu, směs koření ras el hanout a šalvěj. Chvilku povařte a poté přidejte ke šťávě hotové knedlíčky, které šťávou pěkně obalte. Chvilku počkejte, než se omáčka svaří a servírujte s nastrouhanými makadamovými oříšky.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

David Müller


Přečtěte si také

Recepty