návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kachní prsa s kukuřičnou kaší

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Kachní prsa s kukuřičnou kaší
Autor: Marek Bartoš / Fresh kuchyně Kachní prsa s kukuřičnou kaší
Na rozdíl od kuřat, krůt a hus má kachní maso svou chutí a strukturou blíže k divočině než k drůbeži. Sluší mu výraznější doprovod a červené víno. Kachní prsa vás potěší hned dvakrát – rychlou přípravou a křupavou vypečenou kůží, která lehce připomíná škvarky. Kukuřičná kaše je hotová vcukuletu a vítaným zpestřením v záplavě brambor a knedlíků. 

Postup

  1. Kachní prsa očistěte od blan, kůži na povrchu nakrojte křížem, osolte ji a opepřete. Pánev rozehřejte, vložte do ní maso kůží dolů, ztlumte teplotu a vypečte kůži dokřupava. Trvá to zhruba 10–15 minut. Otočte, do výpeku přidejte tymián a maso krátce opečte z druhé strany, 2–3 minuty stačí. 
  2. Troubu předehřejte na 150 °C. Maso i s výpekem a tymiánem přesuňte do pekáče a pečte zhruba 7 minut doměkka, přesný čas záleží na výšce prsou. 
  3. Mezitím vlijte do prázdné pánve balzamiko, zvyšte teplotu na střední a vařte, až se zredukuje zhruba na třetinu. Přilijte vývar a med a svařte na polovinu. Vmíchejte polovinu másla a osolte.
  4. Kukuřici spařte ve vroucí vodě na zhruba 30 vteřin, slijte a rozmixujte v mixéru typu blender dohladka. Propasírujte ji přes jemné síto a povařte, až začne žloutnout. To znamená, že škrob se dobře provařil. Zašlehejte do ní zbylé studené máslo a osolte. Pokud by byla kaše příliš hustá, zřeďte ji trochou vody. 
  5. Upečená kachní prsa naporcujte a podávejte s kukuřičnou kaší.

Fresh kuchyně
Zdeněk Pohlreich

Na úspěch kuchařky Lehká kuchyně, ve které oblíbený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich prozradil, proč a jakým způsobem žije zdravě, letos navázal kuchařkou Fresh kuchyně, ve které představuje moderní, zdravá a lehká jídla z čerstvých, převážně lokálních surovin. Kvalitní suroviny jsou polovina úspěchu, jak je dobře zkombinovat, upravit a naservírovat, vám ukáže Zdeněk Pohlreich na více než 90 receptech na snídaně, malá jídla, saláty, hlavní chody, dezerty a nápoje. Nejde jen o recepty, fresh je nový koncept zlepšení života, jak si prostřednictvím dobrého a zdravého jídla udržet jasnou mysl a fungující tělo. Knihu koupíte v knihkupectví nebo s podpisem na www.zdenekpohlreich.cz
Vydalo nakladatelství Sevruga.