Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kachní prsa s kukuřičnou kaší
Na rozdíl od kuřat, krůt a hus má kachní maso svou chutí a strukturou blíže k divočině než k drůbeži. Sluší mu výraznější doprovod a červené víno. Kachní prsa vás potěší hned dvakrát – rychlou přípravou a křupavou vypečenou kůží, která lehce připomíná škvarky. Kukuřičná kaše je hotová vcukuletu a vítaným zpestřením v záplavě brambor a knedlíků.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- kachní prsa 800 g
- čerstvý tymián 1/2 hrsti
- balzamikový ocet 200 ml
- drůbeží vývar 200 ml
- med 80 g
- máslo 100 g
- mražená sladká kukuřice (typ extra sweet) 800 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kachní prsa očistěte od blan, kůži na povrchu nakrojte křížem, osolte ji a opepřete. Pánev rozehřejte, vložte do ní maso kůží dolů, ztlumte teplotu a vypečte kůži dokřupava. Trvá to zhruba 10–15 minut. Otočte, do výpeku přidejte tymián a maso krátce opečte z druhé strany, 2–3 minuty stačí.
- Troubu předehřejte na 150 °C. Maso i s výpekem a tymiánem přesuňte do pekáče a pečte zhruba 7 minut doměkka, přesný čas záleží na výšce prsou.
- Mezitím vlijte do prázdné pánve balzamiko, zvyšte teplotu na střední a vařte, až se zredukuje zhruba na třetinu. Přilijte vývar a med a svařte na polovinu. Vmíchejte polovinu másla a osolte.
- Kukuřici spařte ve vroucí vodě na zhruba 30 vteřin, slijte a rozmixujte v mixéru typu blender dohladka. Propasírujte ji přes jemné síto a povařte, až začne žloutnout. To znamená, že škrob se dobře provařil. Zašlehejte do ní zbylé studené máslo a osolte. Pokud by byla kaše příliš hustá, zřeďte ji trochou vody.
- Upečená kachní prsa naporcujte a podávejte s kukuřičnou kaší.
Fresh kuchyně
Na úspěch kuchařky Lehká kuchyně, ve které oblíbený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich prozradil, proč a jakým způsobem žije zdravě, letos navázal kuchařkou Fresh kuchyně, ve které představuje moderní, zdravá a lehká jídla z čerstvých, převážně lokálních surovin. Kvalitní suroviny jsou polovina úspěchu, jak je dobře zkombinovat, upravit a naservírovat, vám ukáže Zdeněk Pohlreich na více než 90 receptech na snídaně, malá jídla, saláty, hlavní chody, dezerty a nápoje. Nejde jen o recepty, fresh je nový koncept zlepšení života, jak si prostřednictvím dobrého a zdravého jídla udržet jasnou mysl a fungující tělo. Knihu koupíte v knihkupectví nebo s podpisem na www.zdenekpohlreich.cz.
Vydalo nakladatelství Sevruga.
Vydalo nakladatelství Sevruga.