Suroviny
- mléko 1/2 hrnku
- vejce 1 ks
- tučný tvaroh 250 g
- špenát 50 g
- česnek 2 stroužky
- parmazán 20 g
- hladká mouka 3/4 hrnku
- sůl
- olej
Postup přípravy
- V míse společně prošlehejte mléko a vejce, k nim přimíchejte rozmražený špenát a nasekaný česnek.
- Metlou pomalu vmíchejte tvaroh, sůl, nastrouhaný parmazán a hladkou mouku, mělo by vzniknout hustší těsto, které pak nechte chvíli odpočinout.
- Do lívanečníku nalijte trochu oleje a nechte ho řádně rozpálit. Naběračkou do něj vlijte těsto, snižte plamen a nechte pomalu propékat dozlatova. Asi po 4 minutách lívance otočte na druhou stranu a dopečte.
- Hotové lívance osušte na papírové utěrce od oleje a podávejte zastrouhané parmazánem. Jsou vynikající teplé, ale snesou se i za studena.