Suroviny
- pepř 1 lžička
- klokan 300 g
- pštros 300 g
- rajče 5 kus
- vepřová panenka 300 g
- brambory 1.5 kg
- salátová okurka 1 kus
- tymián 1 svazek
- olivový olej 3 lžíce
- slanina 150 g
- sůl 1 lžíce
- cibule 1 kus
- barevné papriky 3 kusy
Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme a necháme odpočinout. Nakrájíme medailonky, které před podáváním rychle po obou stranách osmahneme.
Brambory uvaříme ve slupce – ne úplně doměkka – a nakrájíme je na centimetrové plátky. Na pánvi osmažíme nakrájenou cibulku se slaninou. Plech poklademe plátky brambor, pokapeme olivovým olejem, přidáme tymián a ke konci zapékání přidáme vrstvu osmažené slaniny s cibulkou.
Na salát promícháme nakrájená rajčata, okurku a papriky. Zeleninu osolíme, opepříme a zakápneme olejem.