Suroviny
- vejce 3 kusy
- zakysaná smetana 250 ml
- máslo 150 g
- cukr 200 g
- vanilkový cukr 1 kus
- polohrubá mouka 300 g
- prášek do pečiva 0 kusů
- citron 1 dávka
- rum 1 kus
- cukr 1 lžička
Postup přípravy
Utřeme tuk, cukr a žloutky do pěny
Potom střídavě přidáváme mléko a přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva
Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků
Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut
Potom ztlumíme na 180 °C a dopečeme
Necháme chvilku vychladnout, vyklopíme a teplou bábovku napícháme špejlí a polejeme rumem s oslazenou citronovou šťávou
Můžeme podávat s bílou nebo pařížskou šlehačkou