Suroviny
- Olivový olej 1 lžíce
- cibule, na kostičky 2 hrnky
- italská salsiccia 450 g
- česnek, prolisovaný 2–3 stroužky
- kuřecí vývar 3/4 hrnku
- krájená rajčata v plechovce 1 ks (400 g)
- Smetana 1/2 hrnku
- čerstvé tortellini (sýrové nebo se špenátem) 260 g
- sůl, pepř
- čerstvý baby špenát 2 hrnky
Recept
Tortellini s ricottou a chřestem
Do těstovin můžete připravit náplň podle své chuti! Nemusejí být jen vegetariánské, výborné jsou i masové. A pokud se vám nechce do výroby těstovin, použijte hotové...
Postup přípravy
- Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibulku a restujte.
- Z klobásek vymačkejte mleté maso do pánve a vařečkou ho rozmělněte na menší kousky. Zvyšte plamen a restujte maso dohněda.
- Poté snižte plamen, přidejte česnek a promíchejte. Prohřívejte asi půl minuty.
- Přilijte vývar, přidejte rajčata, smetanu a tortellini. Promíchejte, zvyšte plamen a přiveďte k varu.
- Zakryjte, snižte plamen a povařte – dokud tortellini nezměknou a nejsou dostatečně prohřáté. Ochutnejte omáčku, přidejte sůl s pepřem.
- Vmíchejte čerstvý špenát a můžete podávat.