Head
- rajčatové pyré 1 l
- rajče 4 kusy
- cukr 4 lžíce
- skořice 1 špetka
- sůl 1 špetka
- bazalka 1 dávka
Postup
- majoránka 1 dávka
Head
- hřebíček 7 kusů
Postup
- smetana 2 polévkové lžíce
- zeleninový bujón 2 kostky
- pepř 1 špetka
- sůl 1 lžička
- cibule 1 kus
Postup přípravy
Na másle či oleji zpěníme cibulku a přidáme cuketu nakrájenou na malé kousky (i se slupkou)
Přisypeme bazalku, oregano a zalijeme trochou vody
Podusíme a podlijeme vývarem
Nebo můžeme přidat bujon
Po změknutí zeleninu rozmixujeme na kaši, přidáme majoránku, asi 30 g nivy a ještě povaříme
Zjemníme smetanou, případně dosolíme, opepříme či zředíme dle potřeby
Můžeme podávat s osmaženými krutony
Teplota: 160 a 100 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: do 30 minut Čas vaření: 30 minutRecipe category: polévka / vaření / dušení / restováníPolévkaPolévkaTomatová polévka s kousky rajčat, čerstvou bazalkou a parmazánempostup:Povaříme pyré s pokrájenými rajčaty, zeleninu pocukrujeme, osolíme a okořeníme
Vaříme, až se suroviny rozvaří
Polévka má být hustší, komu vadí kousky rajčat, může si polévku rozmixovat
Při servírování posypeme parmazánem, zakapeme olivovým olejem, ještě ozdobíme bazalkou a podáváme