Suroviny
- krevety 1 balení
- baby špenát 1 balení
- mrkev 1 kus
- paprika 1 balení
- hlíva ústřičná 1 kus
- kešu oříšky 1 balení
- zelené chilli 1 dávka
- kokosové mléko 1 dávka
- bazalka 1 špetka
- olivový olej 1 kapka
- zeleninový vývar 1 dávka
- rýže 1 balení
Postup přípravy
1
V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme mrkev nakrájenou na kousky a chvíli smažíme
Přidáme nakrájenou červenou, žlutou a oranžovou papriku, krevety, nakrájené kešu oříšky a trošku zeleninového vývaru
Dál vaříme
Nakrájíme na kousky jarní cibulku a houby a přidáme ke směsi
Omyjeme špenát, část přidáme do pánve spolu se zeleným chilli
Množství podle toho, jak moc chceme mít jídlo pálivé
Do pánve vložíme zbytek špenátu, počkáme, až sníží objem, a pokrm zalijeme kokosovým mlékem
Povaříme
Nakonec směs posypeme nakrájenou bazalkou a již dále nevaříme
2
Na hrnek rýže tří barev dáme 2 a půl hrnku vody a vaříme pod pokličkou asi 20 až 25 minut