Postup přípravy
Předkrm
Těstovinový salát s tuňákem a pečená kuřecí křidélka
Ingredience:
1 balení těstovin (barevná vřetena)1–2 konzervy tuňáka v olivovém oleji4 papriky4 rajčata1 cibuleledový salát1 balení kuřecích křidélekolejsůl pepřsušený česnekšpetka chillisladká paprikadip
Postup:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme papriky a rajčata pokrájené na kostičky. Osolíme, opepříme. Dusíme cca 5 minut. Nasypeme do mísy. Přidáme těstoviny, tuňáka a ještě přidáme nakrájená dvě rajčata a papriku. Podáváme na listu ledového salátu.
Kuřecí křidélka den předem naložíme do marinády. K výrobě marinády použijeme olivový olej, sůl, pepř, česnek, trochu chilli a sladkou papriku. Necháme přes noc. Poté je pečeme v troubě nebo na grilu.