Suroviny
- čerstvé švestky 10 ks
- hrubá mouka 200 g
- brambory 600 g
- vejce 2 ks
- moučkový cukr 2 lžíce
- tvaroh (ve vaničce) 250 g
- máslo 30 g
- sůl špetka
Článek
15 neodolatelných receptů na sladké ovocné knedlíky
Ovocné knedlíky můžeme hrdě považovat za národní specialitu, která je pro nás téměř synonymem léta. Zjara začínáme jahodovými knedlíky z tvarohového těsta, volně...
Postup přípravy
- Brambory uvařte ve vodě doměkka.
- Ještě vlažné brambory oloupejte a nastrouhejte najemno nebo prolisujte.
- K bramborám přidejte mouku, vajíčko, sůl a zpracujte vláčné těsto.
- Švestky omyjte a vyjměte z nich pecku. Pozor na to, aby však zůstaly celé.
- Z bramborového těsta pak vytvořte deset tenkých placiček, do kterých zabalte švestky. Pokud se těsto moc lepí, poprašte si ruce hrubou moukou.
- Švestky zabalte opravdu důkladně a rovnoměrně, nesmí být nikde žádná trhlinka.
- Do středního hrnce dejte vodu a když začne vřít, vhoďte do ní opatrně knedlíky. Vařte 9 minut.
- Máslo rozpusťte. Na uvařené knedlíky přidejte tvaroh, ten posypte cukrem a zalijte máslem. Ihned podávejte.