Suroviny
- čerstvé mléko (nebo bezlaktózové, např. od Meggle) 220 ml
- čokoládové čočky (mléčné) 2 lžíce
- kakao (+ na posypání čokolády) 1 lžíce
- perníkové koření 1/4 lžičky
- smetana ke šlehání (nebo bezlaktózová; např. Meggle 30%)
Postup přípravy:
- Do rendlíku nalijte mléko, přidejte čokoládové čočky (pecičky), kakao a pomalu zahřívejte.
- Přidejte perníčkové koření a dokonale promíchejte. Mezitím, než se čokoláda hezky zahřeje, si vyšlehejte smetanu ke šlehání.
- Horkou čokoládu nalijte do hrníčku, přidejte velkou lžíci smetany a posypte kakaem.
A když jsme u té čokolády, pusťte si tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Čokoládový koláč
Nebo vyzkoušejte další horké nápoje: