Jednoduchý recept na domácí Baileys

Moje hodnocení
7x

Bailey´s Irish Cream je opravdu milované „čůčo“, které osladí život nejenom o Vánocích. Kombinace irské whiskey a smetany je zkrátka dokonalá, ovšem v originále i poměrně finančně náročná. Proto vznikla spousta o něco úspornějších domácích verzí, kde si navíc můžete pohrát i s příchutěmi – přinášíme jednu přímo od irských hospodyněk.

2 porce
10 minut
anglická

Suroviny

  • smetana ke šlehání 240 ml
  • slazené kondenzované mléko (Salko) 395 ml
  • čokoládový sirup (hotový výrobek) 3 lžíce
  • granulovaná instantní káva 1 lžička
  • vanilka (vanilkový extrakt) 1 lžička
  • irská whiskey 400 ml

Postup přípravy

  1. Smetanu, kondenzované mléko, kávové granule, sirup a vanilku mixujte při nízké rychlosti asi 30 vteřin.
  2. Pak přidejte za běhu motoru whiskey a ještě několik vteřin promíchávejte.
  3. Likér přelijte do vysterilizovaných lahví s pěvně těsnící zátkou. V ledničce ho uchováte až 2 měsíce. Před naléváním dobře protřepejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty