Head
- losos 500 g
- šalotka 2 ks
- citronová šťáva
- petržel 2-3 lžíce
- pepř
- sůl
- hořčice 1 lžička
- olivový olej 2-3 lžíce
- kapary 1 hrst
- toustový chleba
Postup přípravy
Lososa zbavíme kůže a 1/3 nakrájíme na drobné kostičky a zbytek rozsekáme a škrábeme špičkou nože, dáme do skleněné mísy. Nakrájíme velmi nadrobno cibuli/šalotku a přidáme k lososovi. Nakrájíme nadrobno petrželku/kopr, kapary a přidáme do směsi. Přidáme dijonskou hořčici, citronovou šťávu, olivový olej, dochutíme solí a pepřem.
Česnek utřeme se solí a zamícháme do másla.
Toasty uděláme v klasickém toastovači, potřeme máslem, poté klademe silnou vrstvu tataráku.