Bramborový tatarák
- olivový olej 3 lžíce
- hořčice 1 lžíce
Lilkovo-cuketový tatarák
- paprika 1 kus
Bramborový tatarák
- majonéza 2 lžíce
Lilkovo-cuketový tatarák
- olivový olej 2 lžičky
- chilli omáčka 2 lžičky
Bramborový tatarák
- sojová omáčka 1 lžíce
Lilkovo-cuketový tatarák
- sůl 1 dávka
Bramborový tatarák
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, ale neměly by se rozpadat. Až vychladnou, oloupeme je, nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do nich prolisovaný česnek i s olejem, na kterém jsme ho předem zpěnili. Přidáme hořčici, najemno nakrájenou cibuli a majonézu (můžeme nahradit žloutky), trochu soli a pepře, mletý kmín, kečup, worcester a sójovou omáčku, důkladně promícháme a necháme v chladu zaležet. Pak už zbývá jen usmažit spoustu křupavých topinek, na něž tatarák namažeme a ozdobíme.
2. Lilek a cuketu nakrájejte na plátky, osolenou zeleninu nechte vypotit od přebytečné vody, osušte utěrkou a nakrájejte na kostičky. Nadrobno nakrájenou cibulku zpěňte na trošce olivového oleje, přihoďte kostičky lilku, kostičky nakrájené papriky a na malé kousky nakrájená rajčata. Osolte a opékejte, dokud zelenina nezměkne a lilek nechytí barvu. Trvá to kolem pěti minut. Poté stáhněte z plotny, přidejte trochu kečupu, dochuťte prolisovanými stroužky česneku, trochou chilli omáčky, worcesteru a opepřete. Vše promíchejte a podávejte k opečenému toastu nebo bagetce.