Suroviny
- bílé vino 1 dcl
- třešňová pálenka
- švýcarský sýr gruyère
- francouzský sýr comté
- holandský sýr zaanlander
- kukuřičný škrob
- Voda
- Česnek
- Muškátový oříšek
- bílý chléb
Všechny recepty z 20. dílu s tématem SÝRY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Sýry nastrouhejte najemno a v míse promíchejte dohromady. Nádobu na fondue vytřete česnekem.
- Do kastrůlku nalijte bílé víno, přisypte sýry a nechte rozehřát. Na ochucení přidejte špetku muškátového oříšku a přilijte pár kapek třešňové pálenky.
- Kukuřičný škrob nechte rozpustit ve vodě a přidejte ho do směsi. Do nádoby na fondue přelijte hotovou směs, položte ji na hořák a podávejte s krájeným chlebem.