Postup přípravy
Předkrm
Švýcarské sýrové řezy
Ingredience
- 8 silnějších plátků šunky (3–4 mm)
- 6 stejně silných plátků tvrdého sýra
- 150 g pomazánkového másla
- 100 g taveného sýra
- 2 stroužky česneku (nebo trocha křenu)
- zelená petrželka
Postup Pomazánkové máslo utřeme se sýrem a rozmačkaným česnekem (nebo nastrouhaným křenem) na hladkou pomazánku. Jeden plátek šunky potřeme pomazánkou, na ni položíme plátek sýra, potřeme pomazánkou, položíme další plátek šunky a tak pokračujeme. Končíme čtvrtým plátkem šunky. Totéž uděláme ještě jednou. Oba hranolky dáme ztuhnout do ledničky a pak je nakrájíme na řezy. Každý kousek ozdobíme pusinkou pomazánky a kouskem petrželky. Podáváme s čerstvým pečivem.