Domácí knedlí
- rohlík 2 ks
Domácí knedlí
- droždí 1 kostka
Postup přípravy
Pekáč vymastíme sádlem, nasypeme pytlík mražené směsi na svíčkovou, pokrájíme na měsíčky všechny cibule, vložíme celou falešnou svíčkovou, kterou jsme osolili, opepřili a prošpikovali špekem. Přilejeme trochu vody a dáme péct na dvě hodiny do trouby.
Než se maso upeče, vsypeme do hrnce zbytek mražené zeleniny, do které pokrájíme ještě čerstvou mrkev, a vše vaříme na kašičku, také přidáme veškeré kořenní.
Měkké upečené maso nakrájíme na plátky, zbytek šťávy z pekáče můžeme přilít do hrnce se zeleninou, rozmixujeme, krátce provaříme a nakonec přidáme smetanu.
Domácí knedlík: Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, špetku soli, vejce, olej, rohlíky nakrájené na kostičky a nakonec přidáme i kvásek. Vymícháme vláčné těsto, které necháme v teple asi 30 - 40 minut vykynout. Potom z těsta vypracujeme šišky a ještě je necháme asi 15 minut kynout. Knedlíky vaříme 15 - 20 minut podle velikosti šišek. V půlce vaření knedlíky obrátíme. Hotové knedlíky vyjmeme a ihned propícháme vidličkou, aby odešla přebytečná pára, a nakrájíme.