Suroviny
- bílé fazole (velké, máslové) 150 g
- černá čočka (beluga) 50 g
- zelený chřest 1/2 svazku
- hrášek (jarní, čerstvý) 1 malá hrst
- ředkvičky 1/2 svazku
- estragon 1 malý svazek
- hrubozrnná hořčice 1 menší lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- citronová šťáva 3 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- směs listových salátů (baby špenát, baby mangold, rukola či mladé lístky řepy)
Postup přípravy
- Den předem namočené fazole slijte, propláchněte a vařte ve větším množství osolené vody, dokud nezměknou (trvá to asi 45 minut). Ke konci vaření přisypejte čočku, kterou před vařením namočte na dvě hodiny. Čočku vařte asi 12 minut a pak nechte i s fazolemi pod pokličkou chvíli dojít. Luštěniny slijte a propláchněte studenou vodou.
- Chřest oloupejte 2 cm od vršků. Tvrdší konce odlomte (to, kde se odlomí, závisí na jeho čerstvosti, měly by to být také asi dva centimetry). Vložte do vroucí osolené vody a vařte 3 minuty (do vody můžete stříknout trochu citronu). Uvařený chřest propláchněte studenou vodou, sceďte a nakrájejte na libovolně velké kousky.
- Do mísy vložte luštěniny, nakrájený chřest, hrášek, nakrájené ředkvičky, nasekaný estragon, osolte, opepřete, zalijje dresinkem z hořčice, oleje a citronu. Důkladně zamíchejte.
- Nakonec vmíchejte směs jarních lístků.
Vyzkoušejte také recept na pravý původní salát Caesar podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE