Suroviny
Postup přípravy
Předem si připravíme náplň – smícháme jablka se 2 až 3 lžícemi cukru a posypeme skořicí, rozinkami a mandlemi.
Pak si tence vyválíme těsto, naneseme náplň a zavineme. Štrúdly umístíme na pečicí papír do pekáčku a potřeme mašlovačkou rozkvedlaným vejcem. Vložíme na 20 až 25 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme dozlatova.
Štrúdly necháme vychladnout. Pak je krájíme ostrým nožem a před servírováním zdobíme roztavenou hořkou čokoládou (nebo polevou). Na zvláštní talířek dáme kopeček ušlehané šlehačky s mátovým lístkem.
Dezert
Štrúdl
Ingredience:
- 1 listové těsto
- strouhaná jablka
- cukr
- skořice
- rozinky v rumu
- strouhané mandle nebo oříšky
- vejce
- čokoláda nebo poleva
- šlehačka
- mátové lístky