Suroviny
Postup přípravy
Rybu pečlivě vykostíme a uděláme si z ní steaky, které nasolíme mořskou hrubozrnnou solí a obalíme v bodlinkách rozmarýnu
Na pánev si dáme přepuštěné máslo a položíme lososa kůží dolů
Zprudka opečeme z obou stran a dáme na plech dodělat do trouby rozpálené na 90 stupňů
Je důležité, aby se losos propekl uprostřed do růžova
Do pánve po rybě si nalejeme vývar a přidáme kousek másla a osolíme, čímž nám vznikne ten nejlepší sosík, kterým lososa nakonec přelijeme
Brambory povaříme doměkka
Na másle osmažíme cibulku dosklovata
Prošťoucháme brambory s cibulkou a solí
Na zeleninový salát s bylinkami si pokrájíme rajčata, papriky a promícháme je s natrhaným ledovým salátkem a rukolou
Najemno nasekáme bylinky: oregano, petržel listovou, bazalku, rozmarýn, tymián
Přidáme je s olivovým olejem, balzamikovým octem a solí do salátu a promícháme
Podáváme vychlazené