Více času na vaření doma! Smažené nudle s pak choi a Kikkoman sójovou omáčkou

Moje hodnocení
6x

Objevte kouzlo asijské kuchyně, která je velmi snadná a plná lahodných chutí a vůní. Zpestřete svůj jídelníček a připravte rychlý a originální recept s pak choi a kešu oříšky.

4 porce
30 minut
528 kcal
asijská

Suroviny

Další recepty s asijským švihem najdete v našem speciálu:

Postup přípravy

  1. Nasucho opečte na pánvi kešu oříšky a odložte stranou.
  2. Nudle ramen uvařte podle pokynů na obalu.
  3. Očistěte jarní cibulku, odstraňte konce, poté ji nakrájejte na drobná kolečka. Mezitím oloupejte česnek a nasekejte ho najemno.
  4. Červenou papriku rozkrojte, odstraňte jádro a zbavte semínek, poté ji nakrájejte na proužky. Omyté saláty pak choi rozdělte na listy nebo je nakrájete podélně na čtvrtiny. Očištěné houby nakrájejte na plátky.
  5. Rozehřejte rostlinný olej na pánvi a krátce orestujte jarní cibulku, česnek a zázvor. Přidejte papriku, houby a pak choi a restujte společně asi 2 minuty.
  6. Smíchejte Kikkoman sójovou omáčku, chilli omáčku, rýžový ocet a sezamový olej. Vše přilijte k zeleninové směsi a krátce provařte asi 1 minutu. Poté vmíchejte uvařené nudle a servírujte posypané kešu ořechy a lístky koriandru.

PRIMA TIP: Kikkoman sójová omáčka se vyrábí podle tradiční japonské receptury ze sójových bobů, pšenice, vody a soli. Na rozdíl od chemicky vyráběných sójových omáček se při výrobě fermentovaných sójových omáček rostlinné bílkoviny štěpí pomocí cenných mikroorganismů, nikoliv pomocí aditiv. V průběhu výrobního procesu se do omáčky nepřidávají žádná aditiva, barviva, aromata ani konzervanty. Výsledkem přírodní fermentace vzniká červenohnědá omáčka s lahodnou chutí, která je mimo jiné skvělou alternativou soli. Používání Kikkoman sójové omáčky může snížit obsah soli u všech jídel až o 50 %.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty