Suroviny
- kešu 75 g
- nudle (ramen ) 250 g
- jarní cibulka 3 ks
- česnek 3 stroužky
- červená paprika 1 ks
- houby (např. žampiony nebo hlíva) 100 g
- zelí pak choi (menší ) 4 ks
- rostlinný olej 2-3 lžíce
- zázvor (čerstvý, nastrouhaný) 1 lžíce
- sójová omáčka (Kikkoman) 75 ml
- chilli omáčka 2 lžíce
- rýžový ocet 2 lžíce
- sezamový olej 1 lžíce
- koriandr (čerstvý ) 1 hrst
Další recepty s asijským švihem najdete v našem speciálu:

Postup přípravy
- Nasucho opečte na pánvi kešu oříšky a odložte stranou.
- Nudle ramen uvařte podle pokynů na obalu.
- Očistěte jarní cibulku, odstraňte konce, poté ji nakrájejte na drobná kolečka. Mezitím oloupejte česnek a nasekejte ho najemno.
- Červenou papriku rozkrojte, odstraňte jádro a zbavte semínek, poté ji nakrájejte na proužky. Omyté saláty pak choi rozdělte na listy nebo je nakrájete podélně na čtvrtiny. Očištěné houby nakrájejte na plátky.
- Rozehřejte rostlinný olej na pánvi a krátce orestujte jarní cibulku, česnek a zázvor. Přidejte papriku, houby a pak choi a restujte společně asi 2 minuty.
- Smíchejte Kikkoman sójovou omáčku, chilli omáčku, rýžový ocet a sezamový olej. Vše přilijte k zeleninové směsi a krátce provařte asi 1 minutu. Poté vmíchejte uvařené nudle a servírujte posypané kešu ořechy a lístky koriandru.
PRIMA TIP: Kikkoman sójová omáčka se vyrábí podle tradiční japonské receptury ze sójových bobů, pšenice, vody a soli. Na rozdíl od chemicky vyráběných sójových omáček se při výrobě fermentovaných sójových omáček rostlinné bílkoviny štěpí pomocí cenných mikroorganismů, nikoliv pomocí aditiv. V průběhu výrobního procesu se do omáčky nepřidávají žádná aditiva, barviva, aromata ani konzervanty. Výsledkem přírodní fermentace vzniká červenohnědá omáčka s lahodnou chutí, která je mimo jiné skvělou alternativou soli. Používání Kikkoman sójové omáčky může snížit obsah soli u všech jídel až o 50 %.