zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Smažené nudle s pak choi a Kikkoman sójovou omáčkou
Autor: archiv Kikkoman Smažené nudle s pak choi a Kikkoman sójovou omáčkou

Více času na vaření doma! Smažené nudle s pak choi a Kikkoman sójovou omáčkou

Hodnoceno: 5x
Objevte kouzlo asijské kuchyně, která je velmi snadná a plná lahodných chutí a vůní. Zpestřete svůj jídelníček a připravte rychlý a originální recept s pak choi a kešu oříšky.
do 30 minut
528 kcal
4 porce

Další recepty s asijským švihem najdete v našem speciálu:

reklama

Postup

  1. Nasucho opečte na pánvi kešu oříšky a odložte stranou. 
  2. Nudle ramen uvařte podle pokynů na obalu.
  3. Očistěte jarní cibulku, odstraňte konce, poté ji nakrájejte na drobná kolečka. Mezitím oloupejte česnek a nasekejte ho najemno. 
  4. Červenou papriku rozkrojte, odstraňte jádro a zbavte semínek, poté ji nakrájejte na proužky. Omyté saláty pak choi rozdělte na listy nebo je nakrájete podélně na čtvrtiny. Očištěné houby nakrájejte na plátky.
  5. Rozehřejte rostlinný olej na pánvi a krátce orestujte jarní cibulku, česnek a zázvor. Přidejte papriku, houby a pak choi a restujte společně asi 2 minuty. 
  6. Smíchejte Kikkoman sójovou omáčku, chilli omáčku, rýžový ocet a sezamový olej. Vše přilijte k zeleninové směsi a krátce provařte asi 1 minutu. Poté vmíchejte uvařené nudle a servírujte posypané kešu ořechy a lístky koriandru.
Smažené nudle s pak choi a Kikkoman sójovou omáčkou
Autor: archiv Kikkoman Smažené nudle s pak choi a Kikkoman sójovou omáčkou

PRIMA TIP: Kikkoman sójová omáčka se vyrábí podle tradiční japonské receptury ze sójových bobů, pšenice, vody a soli. Na rozdíl od chemicky vyráběných sójových omáček se při výrobě fermentovaných sójových omáček rostlinné bílkoviny štěpí pomocí cenných mikroorganismů, nikoliv pomocí aditiv. V průběhu výrobního procesu se do omáčky nepřidávají žádná aditiva, barviva, aromata ani konzervanty. Výsledkem přírodní fermentace vzniká červenohnědá omáčka s lahodnou chutí, která je mimo jiné skvělou alternativou soli. Používání Kikkoman sójové omáčky může snížit obsah soli u všech jídel až o 50 %.

Kikkoman sójová omáčka
Autor: archiv Kikkoman Kikkoman sójová omáčka

reklama