Vegeburger plný chutí s lilkem a halloumi sýrem

Moje hodnocení
15x

Dozlatova opečený kyperský sýr halloumi a lahodný lilek v medové teriyaki marinádě – tahle dvojka je perfektním základem vege burgeru, který bude bavit nejen vegetariány, ale pochutnají si na něm i masožravci. Výrazná chuť a kontrast struktur spolu perfektně fungují!

4 porce
30 minut

Suroviny

  • lilek (menší nebo 1 velký) 2 ks
  • olivový olej 4 lžíce
  • Kikkoman Teriyaki (BBQ s medem) 8 lžic
  • halloumi sýr (nakrájený na 8 plátků) 250 g
  • bulka (burgerové bulky se sezamovými semínky) 4 ks
  • rukola (lístky ) 4 hrsti

Další lákavé recepty s omáčkami Kikkoman najdete ve speciálu:

Postup přípravy

  1. Nakrájejte lilek na 8 silnejších kultaých plátků (1,5–2 cm). Plátky lilku potřete 3 lžícemi olivového oleje. Poté vložte na pánev a nechte lehce smažit asi 4 minuty z každé strany, dokud lilek nezměkne.
  2. Poté nalijte na lilky Kikkoman BBQ omáčku s medem, snižte teplotu a smažte asi 2 minuty s každé strany, tak aby lilky absorbovaly omáčku.
  3. Mezitím zahřejte zbývající 1 lžíci oleje na nové pánvi a vložte na 1–2 minuty halloumi sýr, opékejte z každé strany dozlatova.
  4. Nakonec na burgerovou bulku položte rukolu, přidejte 2 plátky lilku, 2 plátky haloumi a pokapejte BBQ omáčkou.

PRIMA TIP: Rozkrojené bulky na burgery můžete nasucho opéct na rozpálené pánvi nebo na grilu.

Jak připravit vege burger? Podívejte se na video recept:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty