Suroviny
- lilek (menší nebo 1 velký) 2 ks
- olivový olej 4 lžíce
- Kikkoman Teriyaki (BBQ s medem) 8 lžic
- halloumi sýr (nakrájený na 8 plátků) 250 g
- bulka (burgerové bulky se sezamovými semínky) 4 ks
- rukola (lístky ) 4 hrsti
Další lákavé recepty s omáčkami Kikkoman najdete ve speciálu:
Postup přípravy
- Nakrájejte lilek na 8 silnejších kultaých plátků (1,5–2 cm). Plátky lilku potřete 3 lžícemi olivového oleje. Poté vložte na pánev a nechte lehce smažit asi 4 minuty z každé strany, dokud lilek nezměkne.
- Poté nalijte na lilky Kikkoman BBQ omáčku s medem, snižte teplotu a smažte asi 2 minuty s každé strany, tak aby lilky absorbovaly omáčku.
- Mezitím zahřejte zbývající 1 lžíci oleje na nové pánvi a vložte na 1–2 minuty halloumi sýr, opékejte z každé strany dozlatova.
- Nakonec na burgerovou bulku položte rukolu, přidejte 2 plátky lilku, 2 plátky haloumi a pokapejte BBQ omáčkou.
PRIMA TIP: Rozkrojené bulky na burgery můžete nasucho opéct na rozpálené pánvi nebo na grilu.
Jak připravit vege burger? Podívejte se na video recept: