Suroviny
- květák (středně velký ) 1 ks
- Kikkoman Teriyaki (marináda ) 6 lžic
- rostlinný olej 3 lžíce
- červená cibule (každá nakrájená na 8 klínků) 2 ks
- halloumi sýr (nakrájený na 8 plátků) 225 g
- majonéza 3 lžíce
- omáčka Sriracha 2 lžičky
- limetková šťáva z 1/2 limety
- rukola 50 g
- sezamová bulka 4 ks
Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:
PRIMA TIP: Zvýhodněná akce na omáčky Kikkoman proběhne v Globusu v termínu 31. srpna – 20. září 2020. Doplňte zásoby nebo vyzkoušejte něco nového!
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.
- Nakrájejte květák na 4 plátky tak, aby držely co nejvíce pohromadě. Květák zalijte Kikkoman Teriyaki marinádou a nechte chvilku odpočívat.
- Rozpalte širokou pánev s 1 lžičkou oleje a smažte plátky květáku vždy po dobu 3–4 minut na každé straně, dokud nejsou tmavě hnědé. Přeneste je na plech a vložte do trouby na dobu 10 minut, dokud nezměknou.
- Mezitím vlijte na pánev další 1 lžičku oleje a přidejte červenou cibuli. Smažte po dobu 5 minut, až zesklovatí, poté přidejte zbývající 2 lžíce Kikkoman Teriyaki marinády a vařte další 2 minuty. Dejte stranou.
- Otřete pánev. Přidejte zbývající olej a plátky halloumi grilujte 2–3 minuty na každé straně.
- V misce smíchejte majonézu s omáčkou sriracha a limetkovou šťávou. Sezamové bulky rozkrojte na polovinu a potřete spodní část majonézovou směsí. Pak postupně vrstvěte květák, sýr halloumi, červenou cibuli a čerstvou rukolu.
- Zakryjte horní částí bulky a podávejte s hranolky nebo salátem.
PRIMA TIP: Vyzkoušejte i Kikkoman Teriyaki marinádu v její bezlepkové variantě. K dostání v síti prodejen Globus, Makro, Tesco a Albert.