archiv Kikkoman

Teriyaki burger s květákem a sýrem halloumi

Moje hodnocení
12x

Zeleninových pokrmů není v létě nikdy dost a kdo má rád květák, toho jistě tento recept potěší. Jednoduché, rychlé a naprosto jedinečné – to jsou pokrmy připravené s Kikkoman omáčkami!

4 porce
30 minut

Suroviny

Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:

PRIMA TIP: Zvýhodněná akce na omáčky Kikkoman proběhne v Globusu v termínu 31. srpna – 20. září 2020. Doplňte zásoby nebo vyzkoušejte něco nového!

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.
  2. Nakrájejte květák na 4 plátky tak, aby držely co nejvíce pohromadě. Květák zalijte Kikkoman Teriyaki marinádou a nechte chvilku odpočívat.
  3. Rozpalte širokou pánev s 1 lžičkou oleje a smažte plátky květáku vždy po dobu 3–4 minut na každé straně, dokud nejsou tmavě hnědé. Přeneste je na plech a vložte do trouby na dobu 10 minut, dokud nezměknou.
  4. Mezitím vlijte na pánev další 1 lžičku oleje a přidejte červenou cibuli. Smažte po dobu 5 minut, až zesklovatí, poté přidejte zbývající 2 lžíce Kikkoman Teriyaki marinády a vařte další 2 minuty. Dejte stranou.
  5. Otřete pánev. Přidejte zbývající olej a plátky halloumi grilujte 2–3 minuty na každé straně.
  6. V misce smíchejte majonézu s omáčkou sriracha a limetkovou šťávou. Sezamové bulky rozkrojte na polovinu a potřete spodní část majonézovou směsí. Pak postupně vrstvěte květák, sýr halloumi, červenou cibuli a čerstvou rukolu.
  7. Zakryjte horní částí bulky a podávejte s hranolky nebo salátem.

PRIMA TIP: Vyzkoušejte i Kikkoman Teriyaki marinádu v její bezlepkové variantě. K dostání v síti prodejen Globus, Makro, Tesco a Albert.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty