Suroviny
- kuřecí stehenní řízek 2 ks
- Kikkoman Teriyaki (omáčka Kikkoman Teriyaki BBQ s medem) 3 lžíce
- sójová omáčka (Kikkoman) 1 lžíce
- pomerančová šťáva (čerstvě vymačkaná ) z 1/2 pomeranče
- sezamový olej 1 lžička
- rostlinný olej 2 lžíce
- jasmínová rýže (k podávání)
- brokolice (uvařená,k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:
PRIMA TIP: Zvýhodněná akce na omáčky Kikkoman proběhne v Globusu v termínu 1.–20. září 2020. Doplňte zásoby nebo vyzkoušejte něco nového.
Postup přípravy
- Kuřecí řízky očistěte od přebytečného tuku a šlach a nakrájejte je na kousky velikosti sousta. Ty napíchejte na bambusové nebo kovové jehly na špízy. Ze všech stran maso osolte a opepřete.
- Uvařte jasmínovou rýži a brokolici v osolené vodě tak, aby zůstala křupavá.
- V misce smíchejte Kikkoman Teriyaki omáčku s medem, sójovou omáčkou, sezamovým olejem a pomerančovou šťávou.
- V grilovací pánvi rozehřejte olej a špízy na něm restujte asi 3 minuty z každé strany. Poté mašlovačkou potřete připravenou omáčkou, otočte a nechte restovat asi minutu. Poté opět potřete omáčkou a v pánvi maso obraťte, aby se omáčka zarestovala a zkaramelizovala. Takto opakujte asi třikrát, až bude maso dobře propečené a navrch se vytvoří krásně zkarmelizovaná glazura.
- Špízy podávejte s jasmínovou rýží a uvařenou brokolicí, vše zakápněte sezamovým olejem a posypte sezamovými semínky. Pokud to máte rádi ostré, můžete místo sezamového použít chilli olej.
Kuřecí špízky s medovou teriyaki omáčkou a pomerančovou šťávou 2 Zdroj: Klára Michalová