Mozzarella s rajčetem
- mozzarella 1 balení
Rukolový salát
- rukola 1 balení
Mozzarella s rajčetem
- bazalka 1 dávka
- bílé pečivo 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- balsamico 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1
Rukolu očistíme, dáme do mísy, přidáme sušená a polosušená rajčata a zakapeme citronem a olivovým olejem
2
Rajčata spaříme, oloupeme a klademe na talíř střídavě s mozzarellou
Ozdobíme čerstvou bazalkou
3
Samostatně na talíři podáváme ančovičky a ke všemu bílé pečivo nakrájené plátky
Polévka:Mrkvová polévka s koriandrem a římským kmínemPolévka nejen dobře vypadala a krásně se leskla, ale i výtečně chutnala
Pro vegetariány lze bujon nahradit sojovým či rýžovým Miso, nebo zeleninovým vývarem
Díky aromatickému koření si ale vystačíme i s prostou vodouIngredience:olejcibule1 kg mrkve1 větší brambor1 jablkobujonmalá lžička mletého sušeného koriandručerstvý koriandrsůlpepřšpetka drceného římského kmínusmetana na vařeníšťáva z 1 pomerančemalá lžička zázvoru postup: 1
Na olivovém oleji orestovat nakrájenou cibulku, zalít asi půllitrem vody a přivést k varu
Přidat na kostky nakrájenou mrkev (cca 1kg) a jeden větší brambor (pro zahuštění polévky), bujon, malou lžičku mletého sušeného koriandru, sůl, pepř, špetku drceného římského kmínu (pro inovaci možno trochu strouhaného kokosu)
Možno i pár kousků oloupaného jablka
Po změknutí zeleniny (cca 15-20minut) přidat decentně čerstvý koriandr (pozor, aromatický) a rozmixovat
Dochutíme smetanou, šťávou z pomeranče (nemusí být), možno dle chuti přidat malou lžičku zázvoru
2
Servírujeme ozdobené lístky čerstvého koriandru, případně lžičkou smetany
Možno posypat opraženými slunečnicovými semínky
Teplota:160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká/ asijskáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 30-60 minutRecipe category: polévka/ restování/ vaření