Ozdoba
- rajče
Head
Head
- olej
- cibule
- strouhanka 4 ks
- smetana 200 ml
- strouhanka 2 hsti
- mouka hrst
Postup přípravy
Z květáku odstraníme košťály, rozdělíme jej na menší růžičky, dáme do hrnce a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme vychladnout a poté obalujeme v trojobalu (mouka, rozšlehané vejce s trochou soli a sladké smetany, nakonec strouhanka). Smažíme na oleji ze všech stran, poté dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Květák udržujeme v teplé troubě, aby zůstal teplý.
Brambory oloupeme, uvaříme, slijeme skoro všechnu vodu, ještě horké rozmixujeme, přidáme teplou smetanu nebo horké mléko, máslo a stále mixujeme na vysoký stupeň. Kaši úhledně naservírujeme, ozdobíme petrželkou nebo najemno nakrájenou cibulkou.