Suroviny
- jablka 2 ks
- máslo 1 lžíce
- třtinový cukr 2 lžíce
- skořice 1 lžička
- tortilla (např. Antica Cantina (průměr 20 cm)) 3–4 ks
- máslo
- skořicový cukr
Postup přípravy:
- Na pánvi rozehřejte lžíci másla. Jablko oloupejte a odstraňte jádřinec.
- Pak ho nakrájejte na kostičky (cca 1×1 cm). Kostičky vhoďte na pánev a restujte na másle. Jakmile začnou zlátnout, přidejte třtinový cukr, skořici a vše nechte hezky zkaramelizovat (musí se tekutina dobře zredukovat, aby pak z taštičky nevytékala).
- Tortilly rozložte na plochu a doprostřed dejte jablečnou směs. Poté zarolujte. Nejdříve přiklopte spodní stranu, poté obě boční strany a nakonec taštičku překlopte.
- Na pánvi rozehřejte trošku másla a taštičku opečte z obou stran hezky dozlatova. Ideálně ji ještě v průběhu opékání potírejte máslem pomocí mašlovačky.
- Do misky dejte skořicový cukr (pokud ho doma nemáte, smíchejte třtinový cukr se skořicí).
- Hotové taštičky v tomto cukru obalte. Podávejte je ještě teplé, ale chutnají skvěle i druhý den na svačinu.
Další recepty s jablky najdete u nás na webu: