Na skok v kuchyni

Smažené jablečné taštičky zabalené v tortille

Moje hodnocení
5x

Možná vás to ještě nenapadlo, ale známé tortilly nemusíte v kuchyni využít jen naslano. Jednoduše z nich připravíte chutné taštičky, které můžete naplnit třeba jablky. Taková variace na štrúdl bez pečení!

3 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Na pánvi rozehřejte lžíci másla. Jablko oloupejte a odstraňte jádřinec.
  2. Pak ho nakrájejte na kostičky (cca 1×1 cm). Kostičky vhoďte na pánev a restujte na másle. Jakmile začnou zlátnout, přidejte třtinový cukr, skořici a vše nechte hezky zkaramelizovat (musí se tekutina dobře zredukovat, aby pak z taštičky nevytékala).
  3. Tortilly rozložte na plochu a doprostřed dejte jablečnou směs. Poté zarolujte. Nejdříve přiklopte spodní stranu, poté obě boční strany a nakonec taštičku překlopte.
  4. Na pánvi rozehřejte trošku másla a taštičku opečte z obou stran hezky dozlatova. Ideálně ji ještě v průběhu opékání potírejte máslem pomocí mašlovačky.
  5. Do misky dejte skořicový cukr (pokud ho doma nemáte, smíchejte třtinový cukr se skořicí).
  6. Hotové taštičky v tomto cukru obalte. Podávejte je ještě teplé, ale chutnají skvěle i druhý den na svačinu.

Další recepty s jablky najdete u nás na webu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Na skok v kuchyni

Na skok v kuchyni Na skok v kuchyni

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu Na skok v kuchyni vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.


Přečtěte si také

Recepty