Zavářka
- nudličky 1 dávka
Head
- mrkev 1 kus
- celer 1 kus
- petržel 1 kus
- polévkové koření 1 dávka
- pepř 1 špetka
- petrželová nať 1 dávka
- pažitka 1 dávka
Postup přípravy
1.K varu si přivedeme dva až tři litry vody a vložíme do ní slepici, kterou vaříme asi dvě hodiny. Poté přidáme polévkovou zeleninu a společně se slepicí uvaříme doměkka.
2. Maso vyjmeme, zeleninu nakrájíme nadrobno a vhodíme zpět do polévky, kam můžeme přidat i část pokrájeného maso, pokud chceme. Polévku ještě dochutíme, na konci zavaříme játrovou rýži a ozdobíme pokrájenou natí.
2. Ve vedlejším hrnci si uvaříme domácí nudličky, aby se nám polévka nezakalila. Na stůl servírujeme se zvláštní porcí knedlíčků a nudlí, kdyby si hosté chtěli přidat.