redakce Prima FRESH

Sváteční romské holubky plněné mletým masem podle Jana Bendiga

Moje hodnocení
2x

Čas letí jako bláznivý a advent je v plném proudu. Ve spolupráci s Kauflandem jsme pro vás připravili další inspiraci na sváteční vaření, tentokrát se zpěvákem Janem Bendigem. Ten představil tradiční romské jídlo, které se obvykle podává na rodinných oslavách včetně Vánoc. Vykoušejte lehce pikantní šťavnaté holubky – zelné závitky plněné mletým masem a rýží v pikantní omáčce.

8 porcí
150 minut

Suroviny

Pokud potřebujete na recept více ingrediencí, vyplatí se zajít do obchodu, kde nakoupíte všechno najednou. Jan pořídil komplet ingredience v Kauflandu, včetně čerstvého mletého masa, zeleniny a dochucovacích omáček.

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji. Z hlávky zelí vyřízněte košťál a celou hlávku vložte do hrnce s vodou. Vařte ji asi 10 minut, poté ji obraťte, aby se vařila rovnoměrně i z druhé strany.
  2. Mezitím v jiném hrnci uvařte rýži, stačí do poloměkka, asi 10 minut. Poté ji slijte a nechte lehce vychladnout.
  3. Nakrájejte najemno cibuli a česnek a přesuňte je do velké mísy. Přidejte rýži a mleté maso a směs promíchejte.
  4. K masu a rýži přidejte rajský protlak, najemno nasekanou chilli papričku, kečup, chilli omáčku a nakonec vše dochuťte solí a pepřem. Směs důkladně promíchejte.
  5. Z uvařené zelné hlávky oddělujte jednotlivé listy, seřízněte jim tuhý košťál a do listů balte masovou směs, aby vznikly úhledné závitky.
  6. Na dno hrnce dejte pár listů zelí, aby se později závitky nepřipalovaly. Navrch postupně skládejte připravené zelné závitky.
  7. Nakonec vše zalijte vodou, nebo ještě lépe vývarem ze zelí, aby byly závitky těsně ponořené a navrch rozložte plátky uzeného boku. Přikryjte poklicí, přiveďte k varu a na mírném ohni duste asi hodinu a půl.
  8. V průběhu vaření smíchejte v misce kečup s chilli omáčkou a směs nalijte do hrnce, tím dochutíte omáčku.

PRIMA TIP: Stáhněte si aplikaci Kaufland a využívejte všechny výhody, které nabízí. Vybírat si můžete z velkého množství kupónů. Aktivujte si například kupón „Recept Jana Bendiga“ a nakupte vybrané suroviny z tohoto receptu se slevou! S aplikací také můžete využívat K-Scan, díky kterému si zkrátíte čekání ve frontě u pokladen. Sestavit si také můžete svůj nákupní lístek a už nikdy nezapomenete, co máte koupit. Aplikaci stahujte „ZDE“ a využívejte maximum výhod s Kaufland Card.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty