Jíme zdravě za pár korun

Skromně a chutně: Bramborový salát se šunkou a fazolkami

Moje hodnocení
1x

Na bramborový salát si většina rodin nenechá sáhnout. Tradice však nemusí být rigidní a změna se může stát tradicí novou, zvláště pokud chutná tak lahodně jako vlahé plátky brambor s křupavými fazolkami, jemnou šunkou a výraznými vejci.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny. Zalijte je vodou, osolte a zahřívejte k varu. Snižte teplotu na střední a brambory uvařte doměkka, zhruba 18 až 22 minut.
  2. Mezitím uvařte vejce. Dejte je do rendlíku, zalijte vodou tak, aby byla potopená a zahřívejte je k varu. Pak kastrůlek odstavte, přiklopte ho pokličkou a nechte 10 až 13 minut odstát. Slijte horkou vodu a vejce vložte do studené vody, aby se zchladila.
  3. Ve větší míse (do které se vejdou i brambory) smíchejte jogurt s pažitkou, solí a pepřem. Šunku nakrájejte na 1cm kostičky a vmíchejte je do jogurtu.
  4. Když jsou brambory téměř měkké, přidejte k nim fazolové lusky a vařte je ještě 15 až 30 sekund na středním stupni. Sceďte je, propláchněte pod studenou vodou, nechte okapat a vsypte do mísy k jogurtové směsi.
  5. Uvařená vejce oloupejte, nakrájejte na šestiny a přimíchejte do mísy k ostatním ingrediencím. Bramborový salát dochuťte solí a pepřem, rozdělte do misek a podávejte.
PRIMA TIP: Bílý jogurt můžete z poloviny nahradit zakysanou smetanou.

Připravte také klasický česko-slovenský bramborový salát podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jíme zdravě za pár korun

Kolektiv autorů Jíme zdravě za pár korun

Neúnavný kolektiv autorů přichází s další praktickou příručkou, tentokrát s recepty na více než 90 zdravých a výživných jídel včetně tipů, jak při vaření a nákupech ušetřit, abychom parafrázovali podtitulek. Ovšem uvedená jídla šetří sice peněženku, ale ne chuťové pohárky, ty si opravdu přijdou na své! Najdete tu užitečné tipy, co a jak nakupovat, šetřit energie i čas, využít i suroviny, které už jsou za zenitem a naučit se neplýtvat. Přehledné kategorie, kde najdete i tipy na případné alternativy surovin, nápady na zmrazení, výživové parametry. Prostě kuchařka, která drží prst na tepu i tempu doby.


Přečtěte si také

Recepty