Suroviny
- brambory (větší, varný typ B) 420 g
- vejce 3 ks
- bílý jogurt 250 g
- pažitka (nakrájená) 2 lžíce
- kuřecí šunka (min. 90 % masa) 80 g
- zelené fazolky (mražené) 70 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Brambory oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny. Zalijte je vodou, osolte a zahřívejte k varu. Snižte teplotu na střední a brambory uvařte doměkka, zhruba 18 až 22 minut.
- Mezitím uvařte vejce. Dejte je do rendlíku, zalijte vodou tak, aby byla potopená a zahřívejte je k varu. Pak kastrůlek odstavte, přiklopte ho pokličkou a nechte 10 až 13 minut odstát. Slijte horkou vodu a vejce vložte do studené vody, aby se zchladila.
- Ve větší míse (do které se vejdou i brambory) smíchejte jogurt s pažitkou, solí a pepřem. Šunku nakrájejte na 1cm kostičky a vmíchejte je do jogurtu.
- Když jsou brambory téměř měkké, přidejte k nim fazolové lusky a vařte je ještě 15 až 30 sekund na středním stupni. Sceďte je, propláchněte pod studenou vodou, nechte okapat a vsypte do mísy k jogurtové směsi.
- Uvařená vejce oloupejte, nakrájejte na šestiny a přimíchejte do mísy k ostatním ingrediencím. Bramborový salát dochuťte solí a pepřem, rozdělte do misek a podávejte.
PRIMA TIP: Bílý jogurt můžete z poloviny nahradit zakysanou smetanou.
Připravte také klasický česko-slovenský bramborový salát podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE