Polévka
Ingredience
- kuřecí maso
- slanina 180 g
- mrkev
- celer
- pórek
- víno 100 ml
- bobkový list
- tymián 3 snítky
- švestky 10-15
Postup přípravy
V hrnci na oleji opékáme slaninu, mrkev, celer a pórek 5 minut, až začnou zlátnout
Zalijeme vínem a vaříme 5 minut, až se víno trochu svaří
Přilijeme 1,5 l vývaru, přidáme tymián a bobkový list a vaříme 10 minut
Snítky tymiánu poté s bobkovým listem odstraníme
Přidáme natrhané kuřecí maso o velikosti sousta a vsypeme švestky
Vaříme ještě 5 minut
Osolíme, opepříme a podáváme
Polévka:
Skotská kuřecí cock-a-leekie
Ingredience:
1 lžíce oleje
kuřecí maso a vývar
180g anglické slaniny
2 mrkve
2 řapíky celeru
1–2 pórky (jen bílá a světle zelená část)
100 ml bílého vína
2 bobkové listy
3 snítky tymiánu
10–15 sušených švestek