Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy

Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Bramborový salát
Bramborový salát
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Seznamte se s hrdinou kuchyně: Martin Škoda je profi fanda gastronomie

Hrdina kuchyně: Martin Škoda

Hrdina kuchyně: Martin Škoda

  • Zavřít
Hrdina kuchyně: Martin Škoda

Hrdina kuchyně: Martin Škoda

Přesně těmito slovy sám sebe Martin popisuje. Je vůbec nejmladším autorem kuchařky u nás, vaří od svých osmi let a jeho inspirací je slavný britský kuchař Jamie Oliver. Ve svém novém pořadu Hrdina kuchyně divákům představí zajímavé recepty ze surovin, které jsou v Čechách doma.

Seznam.cz banner

Vzpomenete si, kdy a co jste poprvé uvařil sám?

Bylo mi tehdy asi osm let, možná devět. To víte, už si to přesně nepamatuju, jako malý kluk jsem nečekal, že mě jednou vaření tak pohltí, stane se pro mne prací i zábavou. Už vůbec mě nenapadlo, co vše se kolem mého otáčení u sporáků uděje. Vlastní kuchařky, pořad v televizi o vaření, dělat vařením radost ostatním lidem a možná je i v něčem motivovat, inspirovat :) Nevím, zda to bylo úplně první jídlo, ale první, které jsem si vyfotil určitě - lentilkový dort z pudinku s piškoty. Pak jsem taky hodně dělal saláty, byly lehké a hlavně babča měla plnou zahradu ovoce a zeleniny, co víc si přát.

K vaření máte blízko od dětství. Co vás na něm už tehdy nejvíc bavilo?

Hlavně jsem hodně rád jedl, to bylo myslím zásadní. Mamka vždycky říká, že když jsem byl nemocný a trochu mi klesla teplota, třeba na 38 stupňů, jako první jsem začal mluvit o jídle, takže poznala, že už jsem v pohodě. Jídlo jsem možná bral tak trochu jako rituál. Dnes říkám, že je to součást kultury, něco co spojuje lidi, co si můžeme užívat. Tehdy jsem to samozřejmě takhle nepojmenoval, ale v podstatě jsem to dělal. Z mé původní cesty mladého nadějného hokejisty mě svedlo zranění. V tu chvíli jsem věděl, že další v řadě, co můžu a chci dělat naplno, je vaření.

Netajíte, že vaší inspirací je Jamie Oliver. Objevil jste ho sám? Vaříte podle něj? Je něco, v čem je podle vás nepřekonatelný?

Přesně tak. Je to moje velká inspirace už od dětství a netajím se tím. Jako malý kluk jsem často seděl u televize a vždycky se těšil na to, až zase vlétne na obrazovku a předvede tam svůj gastro rock and roll. Měl jsem doma taky celou edici DVD jeho pořadu Šéfkuchař bez čepice. Jamie vždycky vyrazil na nákupy, pozval partu kamarádů, uvařil jim, popili a bavili se u toho. Myslím, že právě on ve mně začal vzbuzovat pocit, že jídlo je něco víc než jen palivo, že je to opravdu součást kultury. Už v té době to byl takový „zjev“ na televizní obrazovce, oproti pořadům, které řešily zejména přesný postup, precizní provedení receptu a až ve druhé řadě ten příběh, který se děje kolem.

Mám skoro všechny jeho kuchařky, libí se mi, jaký si drží styl. Každá je jiná, ale v podstatě všechny mají Jamieho jasný rukopis. Občas jsem nějaký recept vyzkoušel, ale často se radši snažím jít trochu do neznáma a zkoušet, experimentovat, protože jak jedno jídlo uvaříte 3x, najednou zjistíte, že to může být pořád lepší, a dost se tím v kuchyni naučíte. Časem vás začnou napadat nové kombinace, které víte, že budou fungovat.

Jamie je určitě nepřekonatelný v tom, jak pořád dokáže udávat směr. Je v akci víc než 17 let, ale pořád jde s dobou, dokázal se skvěle přizpůsobit online prostředí, pořád ukazuje, jak mají být zpracované pořady o vaření, vlastně vymyslel tak trochu vlastní styl cooking show, který se snaží spousta produkcí a kuchařů po světě co nejlépe okopírovat. Nenechává si své know-how pro sebe, nebojí se zapojit ostatní lidi, které vaření baví stejně jako jeho. Má velkou celoživotní vizi, přesně ví, co chce. Co ale nechápu, kde na ty všechny věci bere čas a energii. Mimo to se totiž věnuje celé řadě neziskových kampaní, je neúnavný a pracuje pořád dál a dál, i když už by vůbec nemusel, protože vyděláno má tak na 5 životů :) Prostě jeho práce, jeho vášeň a radost.

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu v 18.10 na Primě!

Nejste prototypem klasického kuchaře, sám o sobě říkáte, že jste „profi fanda gastronomie“. Co si pod tím máme představit?

Snažil jsem se tím trochu odlišit od klasických kuchařů, šéfkuchařů, protože já na rozdíl od nich nejsem vyučený a nemám delší praxi v provozu. Tím spíše jejich práci nesmírně respektuji. Ale pozor, to jak je práce v restauraci stresující a náročná, vím moc dobře. Kuchyň v restauraci je pro mě takovou praxí. Těším se na každou příležitost, kdy mohu kolegům kuchařům v kuchyni pomoct, nasát atmosféru, pořádně ´zamakat´. Sám se ale snažím lidi k vaření hlavně přitáhnout a ukázat jim, že domácí vaření je naopak zábava, odreagování a něco, co by si měli užít. Navíc se často snažím jít po své ose, nedržet se zavedených konvencí, jako se chce po kuchařích v restauraci. Sice se snažím odlišit, ale stejně mě pořád spousta lidí za kuchaře bere i tak :) Dříve jsem recenzoval různé restaurace, teď jsem pochopil, že rád vyměním místo toho, co o jídle a podnicích píše, za ten druhý břeh. Celkem často se ale stává, že mě někdo osloví, abych se podílel na konceptech nových restaurací, školení personálu, nebo abych zasedl v porotách různých gastro soutěží. A já říkám, že určitě nejsem ten správný typ na takové věci, protože ve 23 letech musíte ty zkušenosti získávat sám, se vší pokorou. Jsem ten, co hlavně vaří a vařením dělá druhým radost.

Jste vůbec nejmladším autorem kuchařky u nás. Navíc kuchařky, za kterou jste v 17 letech získal ocenění za třetí nejlepší debutovou kuchařku na světě. Světový úspěch zaznamenala také vaše druhá kuchařka. Kuchařské Oscary jste tak získal vlastně na začátku své kariéry „profi fandy gastronomie“. Změnil vás tento úspěch nějak? Kam bude Martin Škoda stoupat výš? Co připravuje?

První kuchařku jsem si dával dohromady v podstatě sám, takže to byla neskutečná satisfakce a úspěch, měl jsem tehdy vážně radost. Protože jsem byl v té soutěži navíc úplně nejmladší. To že se mi ve 22 letech podařilo cenu obhájit, a hlavně získat osobnostní cenu majitele soutěže, je pro mě ale snad ještě cennější, zvlášť když v soutěži bylo přes 10 tisíc kuchařek, včetně těch od Jamieho Olivera nebo Gordona Ramsayho. Je to něco, co mě hodně motivuje, díky cenám jsem získal i nabídky na překlad kuchařky do cizích jazyků. Za tím vším ale stojí spousta odříkání, důležitých rozhodnutí a i risku. Abyste uspěli, musíte něco udělat jinak, nekonvenčně, dopředu nevíte, jak lidé budou reagovat, stojíte na hranici úspěchu a neúspěchu. Je to hodně těžké, ale touha dělat věci po svém vás žene dál. I proto jsem se celkem brzo začal řídit rčením „méně je někdy více“. Když se bude lidem líbit to, co dělám, budu naprosto spokojený. No pořád se něco děje, snažíme se nedělat věci jen tak, všechno by mělo na sebe navazovat a dávat smysl, jít ruku v ruce. Teď bylo a ještě je práce s pořadem, vlastně celý rok mám vaření, grilovaní, kurzy, cooking show, prezentace, ale v dalších letech bych chtěl udělat něco hodně netradičního na hudebních festivalech. No a nesmím zapomenout na uzavření kuchařské trilogie posledním dílem Škoda nevařit 3.

Martinovy kuchařky zaujmou už na první pohled netradiční obálkou i výjimečnou vazbou. Foto: archiv

Vydáváte kuchařky, vedete vlastní kurzy, připravujete velké gastroakce, podporujete kampaně za zlepšení stravování a od podzimu jste protagonistou své vlastní televizní kulinární show. Kolik hodin má váš den? A jak vlastně teď vypadá takový obyčejný den Martina Škody?

Každý je tak trochu jiný, někdy 2 dny jen sedím u počítače, píšu recepty, jindy zase s parťákem Jirkou Nevečeřalem a zbytkem týmu dáváme dohromady nové koncepty, projekty. Právě formujeme takovou Škodovu strategii, jak v odvážných konceptech, tak v tom, pod co se podepíšeme. V tom jsme velmi opatrní, ale na druhou stranu, pokud se pro něco nadchneme, jdeme do toho po hlavě. Jindy se zase stane, že 3 dny v kuse griluju. Je to hodně rozmanité. Vzhledem k tomu, že nejsem ten „klasický kuchař” tak mám v podstatě každý týden úplně jiný. A to mě na tom celém hodně baví, pořád jsem v nových prostředích, s novými lidmi… Ale máte pravdu, když zrovna nevařím, tak vařením, tím co se děje na „vařba“ scéně stejně žiju 25 hodin denně a 8 dní v týdnu.

Je nějaké jídlo, které nemáte rád? A naopak, která kuchyně je vám nejbližší?

Dneska už sním v podstatě všechno, ale nejsem moc fanda do sladkého. Takové šišky s mákem by mi asi musela udělat slečna, kterou bych hodně miloval, abych snědl celý talíř :) Hodně rád mám naší českou kuchyni, mrzí mě, že jsme na ni tak trochu zanevřeli. Měli bychom být více hrdí, dříve se u nás vařila první liga, teď se to pomalu vrací, ale ještě je před námi hodně dlouhá cesta. Neznamená to dát si svíčkovou 3x týdně, česká kuchyně může být i lehká, co takový lehký salát z brambor s grilovaným pstruhem? Hodně rád mám taky tu španělskou, je to tím, že jsem studoval na střední bilingvní sekci gymnázia a hlavně mám hodně španělsky mluvících kamarádů. Někteří z nich jsou navíc kuchaři, takže se to spojení v podstatě nabízí.

Je nějaké jídlo, které vaříte nejraději? Nebo nejlépe? A které vaříte nejčastěji svým rodičům?

Tak to je záludná otázka. Určitě nejraději dělám maso, klidně v celku a pomalu pečené. Toho už jsem se napekl spoustu. Je to krásný pocit, když z grilu nebo trouby vyndáte něco, co chutná jako dort a je šťavnaté jako to nejlepší rajče. Jinak ale záleží hlavně na náladě a situaci. Rodiče to vždycky nechají na mně, já teď už doma moc nejsem, protože práce je fakt hodně, takže když po delší době přijedu, chci jim udělat radost a docela si s tím vyhraju. Zrovna teď připravuju velkou grilovačku, pozval jsem celou rodinu. Peču chleba, mám naložené krevety, udělal jsem salát z tarhoni, grilované papriky, taky vyzrálé hovězí. Brácha ještě přivezl kuře. Bude sranda.

Na co se diváci HK mohou těšit? Respektive, čím Martin Škoda naláká diváky?

Diváci se můžou těšit na 13 dílů, kdy každý díl = jeden hrdina kuchyně = jedna česká surovina, o které to ten den celé bude. Myslím, že to nebude klasická cooking show, kterou diváci znají. Nepůjde jen o vaření v jedné kuchyni. Každý díl se toho uděje opravdu hodně, spousta scén se odehrává na obrovské zahradě u staré fary, kde s Maruškou „pobýváme”, je to úplná idylka. Maruška navíc vyráží na farmy za farmáři a zjišťuje o každém hrdinovi kuchyně zajímavé informace, já ji na některých cestách doplním, ona mě zase někdy doplní v kuchyni. Věřím, že v pořadu bude více akce, že se diváci taky zasmějí a ocení super kameru, na kterou se to celé točilo. Mým hlavním přáním je, aby se to lidem líbilo, aby si zpříjemnili víkend a pořad si užili, stejně jako jsme si to užili my dva s Maruškou.

Kdo nebo co je vašim hrdinou kuchyně?

V pořadu je to určitě Maruška, která se ukázala jako skvělá parťačka, jak na obraze, tak i mimo něj. Za sporákem byla díl od dílu lepší a lepší, mimo to mě naučila taky mnoho hereckých triků, měl jsem v podstatě takový měsíční herecký workshop. V prostojích mezi natáčením jsme měli dost času bavit se i o jiných věcech, než jen o našich hrdinech kuchyně, a hodně jsme se u toho zasmáli. Mimo pořad je to pak určitě Jamie, bez kterého bych asi nikdy vařit nezačal.

Hrdina kuchyně

Hrdina kuchyně

Martine, proč je, či by byla, škoda nevařit?

Abychom to v životě nějak ustáli, tak musíme jíst tak i tak. Tak si myslím, že bychom si to jídlo a vaření měli užít, brát jako součást kultury každého dne, stejně jako dobrý film nebo koncert. Není to prostě jen palivo, ale něco, co má neskutečný vliv na naše zdraví, náladu, koncentraci, na celý život. Proto se snažím lidem říkat, že je škoda nevařit!

A na konec – Maruška Doležalová očima Martina Škody...

Jak už jsem naznačil, Maruška je skvělá herečka, parťačka. Hodně jsem se toho od ní naučil, ale hlavně mám pocit, že jsme si dost sedli i po osobní stránce, což by mělo být vidět i na obraze. Nemám rád, když je něco umělé, když lidi na obrazovce vypadají jen jako moderátoři, kteří se mimo záběr třeba nemůžou pomalu ani vystát. To náš případ určitě není, dost jsme se zasmáli a ty natáčecí bloky vždy po 10 dnech docela utekly. Hlavně si taky vážím toho, jaká Maruška je jako osobnost, nehraje žádné pózy, preferuje kvalitu před kvantitou a jsme si hodně podobní… Díky za to :)

Hrdina kuchyně: Krůta – zde najdete recepty z 1. dílu
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hrdina kuchyně: Krůta – zde najdete recepty z 1. dílu

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky kuchyně gastronomie Hrdina kuchyně vaření restaurace dort salát recept kuchař Jamie Oliver James Oliver cooking show Martin Škoda kuchař Martin Škoda

Návrhy pro vás

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub Polévky

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub

Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek Maso

Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek

Křupavé pomerančové crinkles – voňavé sušenky s citrusovým nádechem a jemně popraskaným povrchem rozjasní každý zimní den Sladké

Křupavé pomerančové crinkles – voňavé sušenky s citrusovým nádechem a jemně popraskaným povrchem rozjasní každý zimní den

Šuhajdy podle Pavla Berkyho – moderní verze nepečených čokoládových košíčků plněných ořechovým krémem Sladké

Šuhajdy podle Pavla Berkyho – moderní verze nepečených čokoládových košíčků plněných ořechovým krémem

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem Nápoje

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce Sladké

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Linecké ořechové cukroví na plech – sladké vánoční řezy s vlašskými ořechy a polevou Sladké

Linecké ořechové cukroví na plech – sladké vánoční řezy s vlašskými ořechy a polevou

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro


Přečtěte si také

Polévky
Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Vyrobte čokoládu jako originální vánoční dárek. Ozdobte ji oříšky, pepřem nebo solí

Vyrobte čokoládu jako originální vánoční dárek. Ozdobte ji oříšky, pepřem nebo solí

PR článek
Vánoce, které voní po poctivosti

Vánoce, které voní po poctivosti

Maso
Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek

Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek

Sladké
Křupavé pomerančové crinkles – voňavé sušenky s citrusovým nádechem a jemně popraskaným povrchem rozjasní každý zimní den

Křupavé pomerančové crinkles – voňavé sušenky s citrusovým nádechem a jemně popraskaným povrchem rozjasní každý zimní den

Novinky
Vánoční Mixér: novinky na menu i v gastru, zajímavé sváteční akce nebo další tipy na dárky

Vánoční Mixér: novinky na menu i v gastru, zajímavé sváteční akce nebo další tipy na dárky

Sladké
Šuhajdy podle Pavla Berkyho – moderní verze nepečených čokoládových košíčků plněných ořechovým krémem

Šuhajdy podle Pavla Berkyho – moderní verze nepečených čokoládových košíčků plněných ořechovým krémem

Nápoje
Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Sladké
Křupavé pomerančové crinkles – voňavé sušenky s citrusovým nádechem a jemně popraskaným povrchem rozjasní každý zimní den

Křupavé pomerančové crinkles – voňavé sušenky s citrusovým nádechem a jemně popraskaným povrchem rozjasní každý zimní den

Šuhajdy podle Pavla Berkyho – moderní verze nepečených čokoládových košíčků plněných ořechovým krémem Sladké

Šuhajdy podle Pavla Berkyho – moderní verze nepečených čokoládových košíčků plněných ořechovým krémem

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce Sladké

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Maso
Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek

Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Venkovská vepřová paštika ve slanině – poctivá domácí delikatesa na chleba Maso

Venkovská vepřová paštika ve slanině – poctivá domácí delikatesa na chleba

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem Nápoje

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Polévky
Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny

Kapr na karamelu s kokosovým mlékem – exotické spojení sladké, pikantní a jemně slané chuti Ryby a mořské plody

Kapr na karamelu s kokosovým mlékem – exotické spojení sladké, pikantní a jemně slané chuti

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky Ryby a mořské plody

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Polévky
Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny Polévky

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami Polévky

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Předkrmy a chuťovky
Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Sladké
Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju Sladké

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Přílohy
Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Přílohy

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Haas: Ukrajinského obrněného ježka potřebujeme. Pomůžeme skrze EU, věří Pražák Nakažených chřipkou v Česku dramaticky přibývá. Kde je situace nejhorší? V životě jsem ho neviděla. Matka uneseného chlapce odmítá, že by se s obviněným znala

prima-zeny

Vánoce moc nemusím, říká Richard Genzer. Kolegové ho pasovali na Anti Ježíška Ivan Trojan o sobě často pochybuje: Nemám sebedůvěru, přiznal Nic nejde lusknutím prstů. Vojta Kotek otočil život celé rodiny naruby a nelituje

prima-zoom

Poklad v hodnotě 350 miliard korun Masový vrah zabil v Sovětském svazu 113 dětí a mladých žen. Hororové činy bývalého policisty řešil tým 600 lidí Římští důstojníci milovali své makaky a honosně je pohřbívali. Bohužel je zároveň nevědomky zabíjeli

prima-fresh

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub Vyrobte čokoládu jako originální vánoční dárek. Ozdobte ji oříšky, pepřem nebo solí Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek

prima-cool

První trailer nové sci-fi od Spielberga První trailer Spider-Mana 4 s Punisherem a Hulkem unikl na internet. Má ale příšernou kvalitu Dejte si pozor na falešný trailer Avengers 5. Stvořila ho umělá inteligence

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

I v zimě rostou! Nasbírejte si pomrazky, překvapivě dobré houby Staročeské Vánoce: Jak naši předkové slavili Štědrý den? Perníčky na poslední chvíli? Recept na hned měkké vánoční cukroví

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.