návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Skořicové sušenky s rozinkami – Kanelkakor med russin

Hodnoceno: 1x
1 plech porce
do 1 hodiny
Skořicové sušenky s rozinkami
Autor: Fika - sladká švédská kuchařka Skořicové sušenky s rozinkami
Vláčné sušenky s rozinkami svou chutí připomínají perníčky a jsou velmi jednoduché na přípravu. Podle chuti můžete část rozinek nahradit sekanými mandlemi nebo kandovanou pomerančovou kůrou.

Suroviny (1 plech porce)

Postup

  1. Máslo a vejce vytáhněte z lednice asi dvě hodiny před pečením.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte archem pečicího papíru.
  3. Máslo, cukr a med vyšlehejte do nadýchané pěny, poté zašlehejte žloutek.
  4. V misce promíchejte mouku, sodu, skořici a prosijte do těsta. Přisypte rozinky a promíchejte.
  5. Těsto rozdělte na dvě části a z každé vyválejte váleček o délce 20 cm. Válečky přemístěte na plech a nechejte mezi nimi dostatečný rozestup, při pečení se roztečou.
  6. Pečte je 20 minut, dokud nepopraskají. Ještě horké válečky krájejte na šikmé pásky široké 2 cm a nechejte je vychladnout na plechu.
  7. Skořicové sušenky s rozinkami skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

FIKA - sladká švédská kuchařka
Kristina Lund

Autorka Kristina Lund už šest let píše blog o pečení Děvče u plotny. Za tu dobu získala
cukrářské vzdělání, dva roky pekla dorty ve vlastní cukrářské provozovně, napsala ​ e-book o
pečení dortů​  a nyní vydává svou první kuchařku.

Ta je plná těch nejtradičnějších švédských receptů na sladké pečivo. Od mandlového dortu krále Oscara II., hutného čokoládového koláče​ kladdkaka​, přes Princeznin dort ​ prinsesstårta​ a skořicové šneky​ kanelbullar​, až po švédské perníčky pepparkakor​.
Švédsko je výjimečné tím, kolik sladkého pečiva slaví svůj vlastní den. Proto si u každého
receptu budete moci přečíst o jeho původu. Dozvíte se, jak se slaví švédský letní slunovrat
midsommar ​i jak vypadá pravý vánoční stůl​ julbord​. Pečení podle švédských receptů navíc
nevyžaduje téměř žádné neobvyklé suroviny.
Celá kniha je rozdělená na čtyři roční období, najdete v ní kapitolu o historii sladkého pečení
ve Švédsku, o surovinách a potřebném kuchyňském vybavení. Kuchařku doplňují čisté
fotografie a akvarelové ilustrace.

Související témata: sušenky , rozinky , Sladké , Švédská kuchyně