Suroviny
- máslo (pokojové teploty) 65 g
- cukr krupice 110 g
- med 40 ml
- žloutek 1 ks
- hladká mouka 180 g
- jedlá soda 1 lžička
- mletá skořice 1,5 lžičky
- sušené rozinky 100 g
Postup přípravy
- Máslo a vejce vytáhněte z lednice asi dvě hodiny před pečením.
- Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte archem pečicího papíru.
- Máslo, cukr a med vyšlehejte do nadýchané pěny, poté zašlehejte žloutek.
- V misce promíchejte mouku, sodu, skořici a prosijte do těsta. Přisypte rozinky a promíchejte.
- Těsto rozdělte na dvě části a z každé vyválejte váleček o délce 20 cm. Válečky přemístěte na plech a nechejte mezi nimi dostatečný rozestup, při pečení se roztečou.
- Pečte je 20 minut, dokud nepopraskají. Ještě horké válečky krájejte na šikmé pásky široké 2 cm a nechejte je vychladnout na plechu.
- Skořicové sušenky s rozinkami skladujte ve vzduchotěsné nádobě.