Head
Marináda na ředkev
- balzám 1 dávka
- omáčka 1 lžička
Wakame salát
Postup přípravy
Sušené švestky opláchneme, naplníme mandlí a zalijeme červeným vínem. Necháme takto naložené několik hodin nebo do druhého dne, pak obalíme slaninou, propíchneme párátkem, zakápneme medem a pečeme v troubě asi 10-15 minut.Teplota: 180°CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 10-15 minutRecipe category: předkrm/ zapékáníPředkrm:Salátek z mořské řasy wakame s marinovaným tuňákem
postup:1. Filet tuňáka si osušíme a seřízneme do tvaru, který chceme servírovat. Poté si filety okořeníme solí, čerstvě namletým pepřem a lehce potřeme olivovým olejem. Rozpálíme si nasucho teflonovou pánev a zprudka tuňáka krátce z každé strany opečeme tak, aby střed filetu tuňáka zůstal syrový. Filátko oparně obracíme, nejlépe rukama v rukavicích. Opečený filet dejte stranou nebo rovnou do marinovací nádoby a nechte vychladnout. Studený filet přelijte připravenou marinádou a dejte do lednice. Několikrát po dobu marinování otáčejte tak, aby marináda pronikla ze všech stran, překryjte folií.2. Nakládanou ředkev si nakrájejte na delší tenké plátky a štětečkem dostatečně potřete marinádou na ředkev. Překryjte folií a také dejte vychladit do lednice.3. Do středu talíře dejte plátek marinované ředkve, na střed ředkve si lžíci položte menší kopeček připraveného salátu wakame. Filátko nakrájíme na tenké plátky a položíme na salátek. Krásné dvoubarevné plátky tuňáka potřeme lehounce avokádovým olejem. Na rybu opatrně položíme pár kousků strouhaného sušeného uzeného tuňáka a jako třešinku na závěr ozdobte klíčkem řeřichy sakura.