Suroviny
- olivový olej 5 lžic
- vlašské ořechy 1 hrst
- zakysaná smetana 100 g
- polníček 2 hrsti
- římský salát 1 kus
- mořská sůl 1 špetka
- vinný ocet 10 lžic
- vinný ocet 1 lžíce
- pepř 1 špetka
- rukola 2 hrsti
- šalotka 5 kusů
- sýr s modrou plísní 200 g
Postup přípravy
Šalotky nakrájíme na velmi jemné plátky (téměř průhledné), v hlubší misce posypeme hrubou mořskou solí a zalijeme vinným octem, aby byly potopené
Pořádně promačkáme prsty a necháme alespoň 10 až 15 minut marinovat
Mezitím opereme a odstředíme salátové listy a rozložíme je na větší talíř
Ze zakysané smetany, olivového oleje a červeného vinného octa připravíme dresink, osolíme a opepříme podle chuti
Na listy rozložíme vymačkanou marinovanou šalotku, modrý sýr nakrájený na menší kostičky a nasekané vlašské ořechy
Před podáváním pokapeme připraveným dresinkem