Suroviny
- salátová okurka 1 ks
- fenykl 1 bulva
- ředkvičky 1 svazek
- saláty 1 ks
- avokádo 1 ks
- rukola 1 hrst
- olivový olej 4 lžíce
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- sůl
- pepř
Když ho sledujete, jak v 78 letech neohrabaně, a přesto precizně porcuje maso, krájí zeleninu a jak u toho vypráví anglicky s krásným italským akcentem své životní příhody, máte pocit, že není schovaný za obrazovkou, ale že čaruje přímo u vás v kuchyni. A vy si teď můžete vyčarovat jeho geniální salát, určitě nebudete zklamaní :).
Postup přípravy
- Salátovou okurku oloupejte a nakrájejte na kostičky. Avokádo oloupejte, zbavte pecky a nakrájejte ho na plátky. Fenykl nakrájejte na tenké plátky, salát little gem nakrájejte na větší kousky.
- V malé misce prošlehejte 4 lžíce olivového oleje s 1 lžící vinného octa a ochuťte pepřem.
- Pokrájenou zeleninu dejte do velké mísy, přidejte ředkvičky (větší přepůlte) a velkou hrst rukoly. Do mísy na závěr přidejte připravenou zálivku, vločkovou sůl a prsty jemně promíchejte. Ihned podávejte, nejlépe s bílým pečivem. Salát můžete posypat nasekanou natí fenyklu.