Head
- kuřecí maso 16 kusů
- mouka 300 g
- paprika 1 sáček
- sůl 1 špetka
- olej 1 dávka
Postup přípravy
1. Stejně velká kuřecí stehýnka osušíme, osolíme a obalíme ve směsí hladké mouky a sladké papriky (v misce rovnoměrně důkladně promísíme půl na půl) a pomalu smažíme ve kvalitním rostlinném oleji (maso musí být ponořené) asi 20 minut, aby se maso dostatečně propeklo a nevysušilo. Je to spíš konfitování než smažení. Pak vyjmeme a na chvilku přikryjeme poklicí a necháme odležet, servírujeme na nahřáté míse nebo talířích se střapatými brambory a zeleninovými saláty.2. Den předem si uvaříme kilo brambor (nejlepší jsou rohlíčky). Pekáč si vytřeme nejlépe kachním nebo husím sádlem. Oloupané brambory nastrouháme na hodně hrubém struhadle, každou vrstvu brambor posolíme, lehce pokmínujeme a pokapeme sádlem. Takto vytvoříme tři nadýchané vrstvy, poslední vrstvu stejně ochutíme a rovněž pokapeme sádlem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a hlídáme, aby se „střapatky“ nepřipalovaly, ale pěkně propékaly, a nakonec nahoře utvořily křupavé „střapky“. Pak je můžeme nandat na ohřátou mísu anebo nechat přímo v pekáči, protože vyškrabávat kůrčičky z pekáče je velká dobrota. Digestiv Tygří mléko
½ l rumu 2 konzervy slazeného kondenzovaného mléka 50 g velmi jemně mleté kvalitní kávypostup:
V kastrůlku smícháme rum, kondenzované mléko a mletou kávu, vše dobře promícháme, nalejeme do lahve a necháme alespoň týden v lednici, aby se ingredience pěkně propojily.