reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Retro lahůdka: Domácí ruské vejce
Autor: Marek Kučera Retro lahůdka: Domácí ruské vejce

Retro lahůdka: Domácí ruské vejce

Hodnoceno: 5x
Historkami obložené retro prý kdysi vzniklo jako z nouze ctnost v jednom bistru „na tom pražským václaváku“ a přídomek ruské dostalo kvůli zařazení do databáze papaláši schválených pokrmů. To by vás asi k jeho reinkarnaci nenaladilo, ale když sáhnete pro vejce pod domácí slepičku, do domácí majonézy na vlašáček zamícháte dobrý olej, pro čerstvý rohlíček skočíte do rodinné pekárny, získá tahle klasika mnohem sympatičtější image. Často se podává na větších sešlostech, například na Silvestra, proto uvádíme větší množství.
do 30 minut
10 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Na salát nakrájejte brambory, mrkev, celer, šunkový salám a okurky na jemné nudličky. V míse je promíchejte s hráškem (ten předem povařte asi 3 minuty ve vroucí vodě a pak propláchněte studenou), majonézou, hořčicí a dochuťte. Salát nechte v chladu odležet.
  2. Před podáváním rozdělte salát na talířky, posaďte na něj půlku vejce, přelijte ho majonézou prošlehanou s trochou láku a ozdobte. Správné retro je plátek salámu stočený do kornoutku, proužek kapie a kudrnatá petrželka…Podávejte s čerstvým rohlíkem.
Retro lahůdka: Domácí ruské vejce
Autor: Marek Kučera Retro lahůdka: Domácí ruské vejce

reklama

reklama