Svatava Vašková

Retro vaječný řízek

Moje hodnocení
25x

Kdo z vás si občas nevzpomene na tuto “bufáčovou” klasiku? Byla by škoda na ni zapomenout – je to skvělá rychlá večeře, když nestihnete nakoupit!

2 porce
10 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do misky vyklepněte 2 vejce a rozšlehejte je. K nim přidejte vodu, hladkou mouku a sůl a znovu vše vyšlehejte. Směs dejte asi na 10 minut odstát. Těstíčko by mělo mít trochu řidší konzistenci než těsto na palačinky.
  2. Na pánvi rozpalte asi lžičku oleje a na něm pak smažte omelety z obou stran.
  3. Servírujte na krajíci čerstvého chleba, ozdobené jarní cibulkou, okurkou, nakládanými kapiemi a hořčicí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková

Coolinářka Svatava Vašková

70 receptů na pohodové večeře

Svatava Vašková alias foodblogerka Coolinářka píše svůj blog od roku 2015, za tu dobu na něm zveřejnila bezmála 250 receptů. Záhy získala řadu pravidelných čtenářů a zařadila se tak mezi nejúspěšnější české fooblogerky.

Ve své třetí kuchařce se Coolinářka zaměřila na rychlé a jednoduché večeře. Aby byl zážitek z jídla dokonalý, propojila své recepty s dánským konceptem HYGGE. Všechna jídla uvařila a nafotila tak, aby vás výsledek inspiroval k tomu, že si stejnou atmosféru pohody vykouzlíte i u vás doma. A v čem vlastně hygge spočívá? Je to pohoda, kterou cítíte, když se šálkem kávy pozorujete za oknem letní bouřku. Je to pocit teplého domova, bezpečí, sounáležitosti a štěstí. Jsou to chvíle, které trávíte s blízkými lidmi. Je to stůl osvětlený svíčkami a skvělé jídlo na něm.

V nové kuchařce najdete 70 receptů rozdělených do pěti oddílů - polévky, studené večeře, teplé večeře s masem, bezmasé večeře, a nakonec i chuťovky a snacky. Autorka se nevěnuje žádné dietě ani stravovacímu omezení, proto její knížky vždy zaujmou širokou škálu čtenářů.


Přečtěte si také

Recepty