reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Zmrzlina z olivového oleje
Autor: Kuchařka Oleje Zmrzlina z olivového oleje

Zmrzlina z olivového oleje

Hodnoceno: 0x
Recept na tuto zmrzlinu pochází od Giovanniho Fassiho z Palazzo del Freddo v Římě. Ač je pro nás možná trochu nezvyklá, zhltne ji i ten nejzarytější kritik.
do 1 hodiny
4-6 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Do hrnce dejte mléko, cukr a smetanu a pomalu přiveďte k varu. Ujistěte se, že se cukr rozpustil. Sundejte z plotýnky a nechte vychladnout. Metličkou ušlehejte žloutky.
  2. Když je směs v hrnci zchladlá, přidejte pomalu žloutky a plotýnku zapněte na nižší teplotu. Potřebujete, aby vám vznikl hustší krém.
  3. Když je směs dostatečně hustá na to, aby zůstala na lžíci, sejměte hrnec ze sporáku. Metličkou vmíchejte olej, dokud se vše dobře nespojí.
  4. Dejte do zmrzlinovače a postupujte podle pokynů výrobce. Nebo směs můžete přendat do kovové nádoby, kterou pak vložíte do mrazáku. Zmrzlinu budete muset každou hodinu a půl vyndat a zamíchat, dokud nebude hladká.

PRIMA TIP: Místo kravského mléka můžete také použít mléko kokosové.

Zmrzlina z olivového oleje  Foto: Zmrzlina z olivového oleje , Foto: Kuchařka Oleje

Oleje – Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dresinky a marinády

Ursula Ferrigno

Kuchařka Oleje Foto:

Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.

Objevte tajemství jedinečných vinaigrette, dresinků či marinád. Vyzkoušejte použití olejů při výrobě jednoduchých receptů, jako je carpaccio s gorgonzolou a vlašskými ořechy nebo při přípravě zeleninových pokrmů. Recept na čínské medové kuře zase obohatí váš způsob přípravy masa. Na řadu přijdou i vaše cukrářské schopnosti, které můžete uplatnit při přípravě toho nejlepšího italského jablečného koláče s mandlemi nebo dokonalé zmrzliny z olivového oleje.

reklama

reklama