Suroviny
- cukr krupice 2 lžíce
- vepřový bůček 1 kg
- sůl 2 lžičky
- rybí omáčka 1 lžíce
- glutamát 1 lžička
- křepelčí vejce 4–8 ks
- rýže (k podávání)
Postup přípravy
- V hrnci rozehřejte cukr na karamel.
- Bůček nakrájejte na plátky 5 x 2 x 1 cm a promíchejte ho v hrnci s karamelem se solí, rybí omáčkou a glutamátem. Nechte 30 minut odležet.
- Hrnec s masem zahřívejte na nejvyšší stupeň a za stálého míchání opékejte maso. Nepřilévejte vodu, maso by se dokonale neobalilo v karamelu. Restujte zhruba 10 minut, až ztmavne. Přilijte vodu, aby maso bylo skoro celé potopené, zakryjte pokličkou a vařte doměkka na středním stupni zhruba 1 hodinu, až se vyvaří skoro všechna voda.
- Mezitím uvařte vejce natvrdo, slijte je a oloupejte. Na posledních 10 minut je vložte k masu. Podávejte s rýží.
- PRIMA TIP: Někdy se vejce přidávají až v závěru, jindy do základu marinády. Nakrájejte je nadrobno a promíchejte s masem v karamelu.