návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Zeleninová polévka s těstovinami

6–8 porcí
do 30 minut
Zeleninová polévka s těstovinami
Zeleninová polévka s těstovinami Autor: Italská pasta nejen těstoviny
Tato verze Minestrone di verdure je ovlivněna polévkami z Lombardie a Ligurie, ale podobné recepty (a někdy překvapivě odlišné) najdete po celé Itálii. Do většiny minestroni se používají různé zbytky zeleniny – cukety, lilku, mrkví, celeru, zelí, nakrájená růžičková kapusta atd.
Reklama

Chcete-li hustší polévku, můžete přidat pár brambor. Pokud nechcete vařit vegetariánskou polévku, můžete přidat kousek parmské šunky, prosciutta, vařené šunky nebo nakrájené slaniny. Můžete použít rýži nebo těstoviny jiného tvaru.

Reklama

Postup

  1. Do hrnce nalijte olej a několik minut v něm restujte cibuli a česnek. Přidejte vývar a připravenou zeleninu a vařte asi 12 minut.
  2. Potom přidejte těstoviny a scezené fazole a vařtepřibližně 6–7 minut doměkka. Stáhněte hrnec z hořáku.
  3. Přidejte pesto, ochuťte solí a pepřem a ještě jednou opatrně prohřejte. Ihned podávejte posypané strouhaným parmazánem.
Reklama

Zeleninová polévka s těstovinami  Foto:

Zeleninová polévka s těstovinami, foto: Italská pasta – nejen těstoviny

Italská pasta nejen těstoviny Foto:

Italská pasta – nejen těstoviny

Antonio Carluccio

Na začátku tento guru italské kuchyně čtenáře seznámí s různými druhy těstovin a vysvětlí, jak k nim vybrat správnou omáčku. Přípravu čerstvých těstovin naučí krok za krokem.

Představí variace na oblíbenou klasiku, vynikající regionální speciality a vše, co potřebuje kuchař, aby z těstovin vykouzlil dokonalý pokrm.

Na závěr v knize představí i nezvyklé chuťovky a dezerty z těstovin.

Vydalo nakladatelství IKAR

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama