Zapečené ústřice
Zdroj: Slepičárna blog
Zapečené ústřice
Zdroj:
Slepičárna blog
Ústřice můžete jíst jen zakápnuté citornem, ale hodí se také na zapékání. Příprava je snadná a tento pokrm se hodí jako slavnostní předkrm k jakékoliv příležitosti. Nebo si je dejte jen tak s bílým vínem.
Postup přípravy
-
Ústřice otevřete, slijte vodu. Předehřejte si troubu na 220 °C.
-
Otevřené ústřice přendejte na plech nebo pekáček a dejte do trouby tak na 3 minuty.
-
Pak je vyndejte, slijte přebytečnou šťávu. Zasypte je bylinkami, lehce podrceným růžovým pepřem a nastrouhaným parmazánem.
-
Zakápněte olivovým olejem. A opět pečte, tentokrát už dozlatova, asi 5 minut.
-
Upečené ústřice vyndejte a podávejte, třeba s bílým italským pečivem.
Zapečené ústřice 2
Zdroj: Slepičárna blog
Zapečené ústřice 2
Zdroj:
Slepičárna blog