Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zapečené ústřice
Ústřice můžete jíst jen zakápnuté citornem, ale hodí se také na zapékání. Příprava je snadná a tento pokrm se hodí jako slavnostní předkrm k jakékoliv příležitosti. Nebo si je dejte jen tak s bílým vínem.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ústřice otevřete, slijte vodu. Předehřejte si troubu na 220 °C.
- Otevřené ústřice přendejte na plech nebo pekáček a dejte do trouby tak na 3 minuty.
- Pak je vyndejte, slijte přebytečnou šťávu. Zasypte je bylinkami, lehce podrceným růžovým pepřem a nastrouhaným parmazánem.
- Zakápněte olivovým olejem. A opět pečte, tentokrát už dozlatova, asi 5 minut.
- Upečené ústřice vyndejte a podávejte, třeba s bílým italským pečivem.
Slepičárna
Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.
Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.
Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!