Suroviny
- větší ústřice 8 ks
- čerstvá máta a koriandr
- parmazán 80 g
- lehce podrcený růžový pepř
- extra panenský olivový olej na zakápnutí
- bílé italské pečivo
Postup přípravy
- Ústřice otevřete, slijte vodu. Předehřejte si troubu na 220 °C.
- Otevřené ústřice přendejte na plech nebo pekáček a dejte do trouby tak na 3 minuty.
- Pak je vyndejte, slijte přebytečnou šťávu. Zasypte je bylinkami, lehce podrceným růžovým pepřem a nastrouhaným parmazánem.
- Zakápněte olivovým olejem. A opět pečte, tentokrát už dozlatova, asi 5 minut.
- Upečené ústřice vyndejte a podávejte, třeba s bílým italským pečivem.
Zapečené ústřice Zdroj: Slepičárna blog