reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Zapečené ústřice
Autor: Slepičárna blog Zapečené ústřice

Zapečené ústřice

Hodnoceno: 1x
Ústřice můžete jíst jen zakápnuté citornem, ale hodí se také na zapékání. Příprava je snadná a tento pokrm se hodí jako slavnostní předkrm k jakékoliv příležitosti. Nebo si je dejte jen tak s bílým vínem.
do 30 minut
2 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Ústřice otevřete, slijte vodu. Předehřejte si troubu na 220 °C.
  2. Otevřené ústřice přendejte na plech nebo pekáček a dejte do trouby tak na 3 minuty.
  3. Pak je vyndejte, slijte přebytečnou šťávu. Zasypte je bylinkami, lehce podrceným růžovým pepřem a nastrouhaným parmazánem.
  4. Zakápněte olivovým olejem. A opět pečte, tentokrát už dozlatova, asi 5 minut.
  5. Upečené ústřice vyndejte a podávejte, třeba s bílým italským pečivem.
Zapečené ústřice
Autor: Slepičárna blog Zapečené ústřice

reklama

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Malá jídla