Zapečené ústřice

Moje hodnocení
1x

Ústřice můžete jíst jen zakápnuté citornem, ale hodí se také na zapékání. Příprava je snadná a tento pokrm se hodí jako slavnostní předkrm k jakékoliv příležitosti. Nebo si je dejte jen tak s bílým vínem.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • větší ústřice 8 ks
  • čerstvá máta a koriandr
  • parmazán 80 g
  • lehce podrcený růžový pepř
  • extra panenský olivový olej na zakápnutí
  • bílé italské pečivo

Postup přípravy

  1. Ústřice otevřete, slijte vodu. Předehřejte si troubu na 220 °C.
  2. Otevřené ústřice přendejte na plech nebo pekáček a dejte do trouby tak na 3 minuty.
  3. Pak je vyndejte, slijte přebytečnou šťávu. Zasypte je bylinkami, lehce podrceným růžovým pepřem a nastrouhaným parmazánem.
  4. Zakápněte olivovým olejem. A opět pečte, tentokrát už dozlatova, asi 5 minut.
  5. Upečené ústřice vyndejte a podávejte, třeba s bílým italským pečivem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Slepičárna blog


Přečtěte si také

Recepty