zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Zapečená míšeninka v lasturách
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Zapečená míšeninka v lasturách

Zapečená míšeninka v lasturách

Hodnoceno: 0x
Začátkem minulého století byli ve vánoční čas jako pochoutka či předkrm velmi oblíbení šneci po francouzském způsobu nebo elegantní mušle svatojakubky. Ty byly i tehdy ale dost drahé, a tak vznikla jejich lahodná náhrada. Pro efekt se často podávala na skutečných lasturách svatojakubských mušlí.
do 1 hodiny
6 porcí

reklama

Postup

  1. Maso ručně nakrájejte nebo nasekejte co nejdrobněji (odolejte pokušení ho rozemlít nebo rozmixovat). Z másla a mouky připravte v mělkém kastrolu světlou jíšku, zřeďte ji vývarem a nechte trochu vychladnout. Pak do ní vmíchejte maso.
  2. Do směsi vmíchejte petrželku, pepř, muškátový květ, majoránku, sardelku rozetřenou s trochou másla a dobře promíchejte. Na mírném stupni vařte asi 10 až 15 minut, až směs zhoustne.
  3. Nechte ji opět trochu vychladnout, vmíchejte žloutky. Vláčnou směs naneste do lastur v nepříliš vysoké vrstvě, posypte strouhankou.
  4. Plech posypte vyšším množstvím hrubé soli a posaďte do ní lastury (sůl zabrání jejich popraskání a rovnoměrně rozvede teplo). Vložte do trouby, zapněte ji na 180 °C a pak nechte směs zapékat 10 až 15 minut, až hezky zezlátne. Podávejte s dílky citronu k zakapání.

Hledáte inspiraci, jak připravit vánoční menu? Zde najdete nejzajímavější i tradiční recepty:

reklama