Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zapečená kaše se slaninou a pórkem

6–8 porcí
do 1 hodiny
Zapečená kaše se slaninou a pórkem
Zapečená kaše se slaninou a pórkem Autor: isifa.com
Když nemáte pancettu, přidejte prorostlou slaninu nebo kostičky chorizo klobásy.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Kousky brambor dejte do hrnce, nalijte na ně studenou vodu, osolte. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte asi 20 minut, dokud nezměknou.
  2. Mezitím na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a pórek a přikryté smažte na mírném ohni 8 minut, nebo dokud pórek nezměkne. Přidejte pancettu a smažte další 2–3 minuty. Předehřejte troubu na 190 °C, u plynové na stupeň 5.
  3. Brambory nechte důkladně okapat a pak je vraťte zpět do prázdného hrnce a nechte je na mírném ohni osušit. Přidejte máslo a mléko nebo créme fraîche. Když mléko začne bublat, sundejte z plotny a brambory nahrubo rozšťouchejte. Přidejte vejce, sůl a pepř a vše dobře promíchejte.
  4. Do bramborové hmoty vmíchejte směs cibule a pórku, petrželku, papriku a polovinu sýra. Přendejte do zapékací mísy a posypte zbytkem sýra. Pečte 35–40 minut, dokud směs nebude hezky hnědá.
  5. Podávejte jen tak nebo se studeným masem nebo smaženými vejci.
Reklama

Zapečená kaše se slaninou a pórkem Foto:

Zapečená kaše se slaninou a pórkem                                                                         Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama