reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Vyprošťovací hovězí vývar
Autor: Miluji svůj život Vyprošťovací hovězí vývar

Vyprošťovací hovězí vývar

Hodnoceno: 0x
Připravujete si domácí vývary? Pak se vám bude hodit recept na tento vyprošťovací, hlavně takto před víkendem. :) Není totiž nad voňavou porci polévky po protančené noci.
nad 2 hodiny
6 porcí

reklama

reklama

Suroviny (6 porcí)

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 200 °C.
  2. Kořenovou zeleninu a 1 cibuli očistěte, pouze celer nakrájejte na menší kousky.
  3. Zeleninu dejte na pečicím papírem vystlaný plech, přidejte k němu omyté a osušené maso.
  4. Plech dejte do trouby a pečte 20–30 minut. Předpečení před tím, než začnete vývar vařit, zajistí plnější chuť.
  5. Po předpečení dejte zeleninu a maso do velkého hrnce, zalijte vše 3,2 litry vody, přidejte pepř a očištěný česnek a zázvor a přiveďte k varu.
  6. Poté oheň ztlumte na slabší střední stupeň, aby polévka jen probublávala a vývar se táhl.
  7. Takhle nechte polévku na plotně 6–8 hodin. Maso musí být úplně měkoučké a musí jít krásně od kosti. Dá se krájet jen lžíci.
  8. Polévku nyní přeceďte, česnek, cibuli, zázvor a pepř můžete vyhodit, zeleninu a maso nakrájejte na malé kousky.
  9. Vývar můžete ihned servírovat pouze s masem a zeleninou nebo si do něj přidejte i pokrájené avokádo, cibuli a přidejte do každé porce trochu citronové šťávy.

reklama

Milluji
Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)

Související témata: vývar , polévky , Hlavní jídla