Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vyprošťovací hovězí vývar
Připravujete si domácí vývary? Pak se vám bude hodit recept na tento vyprošťovací, hlavně takto před víkendem. :) Není totiž nad voňavou porci polévky po protančené noci.
nad 2 hodiny
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
- hovězí žebra s kostí 800 g
- česnek 2 stroužky
- velká cibule 1 ks
- mrkev 4 ks
- bulvový celer 1 ks
- řapíkatý celer 6 stonků
- petržel 2 ks
- zázvor velikosti palce
- sůl
- voda 3, 2 l
- pepř 6 kuliček
- citron 1 ks
- zralá avokáda 3 ks
- červená cibule 2 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu rozehřejte na 200 °C.
- Kořenovou zeleninu a 1 cibuli očistěte, pouze celer nakrájejte na menší kousky.
- Zeleninu dejte na pečicím papírem vystlaný plech, přidejte k němu omyté a osušené maso.
- Plech dejte do trouby a pečte 20–30 minut. Předpečení před tím, než začnete vývar vařit, zajistí plnější chuť.
- Po předpečení dejte zeleninu a maso do velkého hrnce, zalijte vše 3,2 litry vody, přidejte pepř a očištěný česnek a zázvor a přiveďte k varu.
- Poté oheň ztlumte na slabší střední stupeň, aby polévka jen probublávala a vývar se táhl.
- Takhle nechte polévku na plotně 6–8 hodin. Maso musí být úplně měkoučké a musí jít krásně od kosti. Dá se krájet jen lžíci.
- Polévku nyní přeceďte, česnek, cibuli, zázvor a pepř můžete vyhodit, zeleninu a maso nakrájejte na malé kousky.
- Vývar můžete ihned servírovat pouze s masem a zeleninou nebo si do něj přidejte i pokrájené avokádo, cibuli a přidejte do každé porce trochu citronové šťávy.
Milluji
Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.
Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)