Suroviny
- hovězí kližka (poproste řezníka i o kost) 900 g
- mrkev 500 g
- cibule 2 ks
- worcesterová omáčka 120 ml
- hrubozrnná hořčice 2 vrchovaté lžičky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- olivový olej 1 lžíce
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 stupňů. Velký plochý kastrol postavte na vysoký plamen a vedle také na vysoký plamen postavte nepřilnavou pánev. Maso nakrájejte na 5cm kousky, promíchejte je s pořádnou dávkou černého pepře a špetkou mořské soli a ze všech stran nasucho 8 minut opékejte v rozpálené pánvi spolu s kostí.
- Mezitím umyjte a očištěte mrkev, nakrájejte ji na 5cm kousky a dejte do kastrolu spolu s 1 lžící olivového oleje. Cibule oloupejte a rozkrojte na čtvrtky a ty pak naloupejte na jednotlivé lupeny přímo do kastrolu, smažte a promíchávejte. Až bude maso opečené, přendejte ho také do kastrolu, vmíchejte worcesterovou omáčku a hořčici a zalijte 800 ml vroucí vody z konvice.
- Kastrol přikryjte a duste v troubě 4 hodiny, nebo až se bude maso úplně rozpadat. Povolte trochou vody, je-li třeba. Ochutnejte, dotáhněte k dokonalosti solí a pepřem a podávejte.