reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Vláčné hovězí na hořčici
Autor: Jamie Oliver / 5 ingrediencí Vláčné hovězí na hořčici

Vláčné hovězí na hořčici

Hodnoceno: 3x
Kližka je na pomalé dušení nejvhodnější kus hovězího masa. Po pár hodinách se maso úplně rozpadá, s výraznou chutí worcesteru a hořčice vytvoří neodolatelnou souhru chutí. Ideální víkendová pečínka - ráno masu věnujete 10 minut času na přípravy a k obědu můžete servírovat výtečné rodinné jídlo.
nad 2 hodiny
6 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 stupňů. Velký plochý kastrol postavte na vysoký plamen a vedle také na vysoký plamen postavte nepřilnavou pánev. Maso nakrájejte na 5cm kousky, promíchejte je s pořádnou dávkou černého pepře a špetkou mořské soli a ze všech stran nasucho 8 minut opékejte v rozpálené pánvi spolu s kostí.
  2. Mezitím umyjte a očištěte mrkev, nakrájejte ji na 5cm kousky a dejte do kastrolu spolu s 1 lžící olivového oleje. Cibule oloupejte a rozkrojte na čtvrtky a ty pak naloupejte na jednotlivé lupeny přímo do kastrolu, smažte a promíchávejte. Až bude maso opečené, přendejte ho také do kastrolu, vmíchejte worcesterovou omáčku a hořčici a zalijte 800 ml vroucí vody z konvice.
  3. Kastrol přikryjte a duste v troubě 4 hodiny, nebo až se bude maso úplně rozpadat. Povolte trochou vody, je-li třeba. Ochutnejte, dotáhněte k dokonalosti solí a pepřem a podávejte.

Vláčné hovězí na hořčici  Foto: Vláčné hovězí na hořčici , Foto: Jamie Oliver / 5 ingrediencí

Fotografie a recepty použity z knihy Jamie Oliver - 5 INGREDIENCÍ vydané MLD Publishing s.r.o., 2017, fotografie receptů a strany s věnováním copyright © Jamie Oliver Enterprises Limited (2017 5 Ingredients Quick & Easy Food), obálka a studiové fotografie copyright © Paul Stuart, 2017

5 INGREDIENCÍ

5 ingrediencí Foto:

Pro snadná a rychlá jídla

JAMIE OLIVER

Jen několik měsíců po anglickém vydání je tu česká verze bezpochyby nejrychlejší, uživatelsky nejvstřícnější a nejvtipnější kuchařky, kde se její autor (a pětinásobný otec) Jamie Oliver doslova vyřádil s pouhými pěti přísadami.

Ztvárnil je do 130 receptů ve všech jídelních kategoriích a sám ohodnotil takto: „Zkušenost s psaním téhle knížky byla úžasná a inspirující. A abych byl upřímný, naučila mě troše pokory, protože někdy jsou ty nejjednodušší věci v životě ty nejlepší. Nechápu, že mi trvalo 20 let, než mi to došlo! Každé jídlo je poctou úžasné kombinaci pouhých pěti ingrediencí a věřte mi, tohle je opravdu kuchařka, podle které budete vařit – v kuchyni vám povede ruku a zároveň vám rozproudí sliny v ústech.“

reklama

reklama