Vietnamský nudlový salát s kuřecím masem
Zdroj: Marek Kučera
Vietnamský nudlový salát s kuřecím masem
Zdroj:
Marek Kučera
Okouzlující kombinace vůně a chuti bylinek a limet provoňuje i tenhle salát s křehkými, průsvitnými rýžovými nudličkami. Ale pozor, nechybí ani švih chilli. Esence tamní skvělé kuchyně osvěží i český jídelníček!
Postup přípravy
-
Na zálivku nakrájejte chilli papričky na tenké proužky a dejte stranou, zbylé přísady na zálivku rozmixujte dohladka. Vmíchejte nakrájené chilli papričky.
-
Dejte vařit vodu do velkého hrnce. Až dosáhne varu, vložte do hrnce kuřecí maso, plotýnku vypněte, hrnec přikryjte těsnicí pokličkou a nechte kuře pošírovat 25 až 30 minut. Až trochu vychladne, rozdělte ho pomocí dvou vidliček na vlákna a promíchejte s trochou zálivky.
-
Nudle dejte do velké mísy, zalijte studenou vodou a nechte máčet asi 15 minut nebo až zvláční. Ve velké pánvi rozehřejte trochu připravené zálivky, vsypte okapané nudle a restujte je asi 5 minut, potřásáním pánví je pravidelně promíchávejte. (Pokud se vám nudle zdají moc dlouhé, nakrájejte nebo nastřihejte je na menší kousky.)
-
Mrkev nastrouhejte nebo nasekejte v robotu nadrobno. Zelí nakrájejte na co nejtenčí proužky. Bylinky a cibulku nasekejte nadrobno. Vše promíchejte v míse, dochuťte zbylou zálivkou a podávejte.
Vietnamský nudlový salát s kuřecím masem
Zdroj: Marek Kučera
Vietnamský nudlový salát s kuřecím masem
Zdroj:
Marek Kučera